Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayın başbakanla biraz önce dar kapsamlı son derece verimli, samimi, yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmelerimizde ikili gündemimizde yer alan konuları etraflıca gözden geçirdik. Geçtiğim yıl 6 milyar dolar olan ikil ticaretimizi 10 milyar dolara çıkarma hedefi için çalışıyoruz.

FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadele gündemimizin üst sırasındaydı. Yunanistan ile terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine bölgemizin geleceğinde yer olmadığına dair mutabıkız.

Azınlık konusunda iki ülke arasında beşeri bir dostluk köprüsü olarak görüyoruz. İlişkilerimizdeki olumlu atmosferin, Yunanistan'daki Türk azınlık ve soydaşlarımızın haklarının karşılanmasına katkı sağlamasını bekliyoruz.

Görüşmelerimizde Gazze'de yaşanan soykırım başta olmak üzere bölgesel gelişmeler konusunda da fikir teatisinde bulunduk. İsrail yönetimi, ateşkes çağrılarına kulak tıkadığı gibi destekçilerine dahi meydan okumaktan geri duymuyor.

Sayın Miçotakis'i bu kez Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin müteakip toplantısını gerçekleştirmek üzere yeniden Ankara'ya bekliyorum. Ben de öncelikle teşekkür ediyorum ama mutabık kalmadığımız bir konu var. O da ben Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum. Hamas 1947'den itibaren toprakları işgal edilmiş ve topraklarının işgalinden sonra bir direniş örgütüdür.

Başakşehir, La Fiorita'yı elemesi halinde UEFA Avrupa Konferans Ligi 3'üncü Eleme Turu'nda Iberia 1999 - Partizani eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek... Başakşehir, La Fiorita'yı elemesi halinde UEFA Avrupa Konferans Ligi 3'üncü Eleme Turu'nda Iberia 1999 - Partizani eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek...

(BM'deki Filistin oylaması) Sizler de olumlu oy vermek suretiyle orada bu acımasızlığa katılmadınız, ortak olmadınız ve bundan dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Sizler de orada terör örgütü olmadığını ortaya koydunuz ama şimdi burada, 'Terör örgütü' derseniz buna üzülürüm.

Editör: Admin Admin