Efsane müzik grubu Dire Straits’in kurucusu, gitaristi ve solisti Mark Knopfler, 120’ye yakın elektrik ve akustik gitarını açık artırmada satışa çıkarttı.

‘Money for Nothing’ ve ‘Brothers in Arms’ gibi ünlü şarkılarla tanınan Knopfler “Bence her gitarın içinde bir şarkı var” açıklamasını yaptı.

Ünlü rock grubu Dire Straits’in müzisyeni Mark Knopfler, 123 adet gitar ve gitar amfisini, gelirinin bir kısmının sivil toplum kuruluşlarına bağışlamak üzere açık artırmada satışa çıkardı. Christie’s müzayede evinin açıklamasında sözlerine yer verilen ünlü müzisyen “Bence her gitarın içinde bir şarkı var. Bu batıl bir inanç. Ne zaman yeni insanlarla çalışsam, onlara düşünecek bir şeyler bırakmak için bir gitar verirdim: Al bakalım, belki bunda senin için bir şarkı vardır” dedi. 

50 yıldan fazla bir süre devam eden profesyonel müzik hayatında topladığı gitar koleksiyonundan 123 parçayı açık arttırmaya çıkartan Knopfler, bu gitarlarla çok zaman geçirdiğini belirtip “Onlara mutlulukla sahip olmak isteyecek ve her gün onları çalmak isteyecek insanlar varken neden onları elimde tutayım ki?” dedi. Gitarların Knopfler tarafından çeşitli konserlerde, albüm kayıtlarında kullanıldığını ve yaklaşık satış rakamlarının 300 pounddan başlayarak 500 bin pound arasında değiştiği belirtildi. Açık artırmanın 31 Ocak'ta Londra'da yapılacağı ifade edildi. 

EFSANE MÜZİSYENLERİN İMZALARI BULUNUYOR

Knopfler’ın gitarlarından bir tanesinin üzerinde Knopfler’ın imzasının yanı sıra Eric Clapton, Slash, Brian May, Sting, Ringo Starr ve Bruce Springsteen gibi ünlülerin imzaları bulunuyor ve gitarın satış gelirinin tamamı, kanserli gençleri destekleyen bir vakfa bağışlanacak.  

Ruzy Gallery'de çocuklarla sanat buluşması... Ruzy Gallery'de çocuklarla sanat buluşması...

Editör: MURAT ÖZER