Eczacıbaşı Dynavit, 2023 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası Finali'nde VakıfBank'ı 3-2 yenerek kupanın 3'üncü kez sahibi oldu.

Çin'in Hangzhou kentinde gerçekleştirilen organizasyonun final mücadelesinde 2 Türk takımı ilk kez karşılaştı.

Mücadeleye etkili başlayan VakıfBank, ilk seti 25-19 önde tamamladı: 1-0. İkinci sette rakibine üstünlük kuran Eczacıbaşı Dynavit, seti 25-23 kazandı: 1-1. Üçüncü set iki takım arasında çekişmeli geçse de Eczacıbaşı Dynavit, parkeden 25-23 üstünlükle ayrıldı: 2-1. Dördüncü setin son bölününde etkili oynayan VakıfBank, skoru eşitledi: 2-2. Beşinci ve son sette ise Eczacıbaşı Dynavit, skoru 15-9 yaparak karşılaşmayı 3-2 kazandı. Eczacıbaşı Dynavit bu skorla kupayı 3'üncü kez müzesine götüren taraf oldu.

Eczacıbaşı Dynavit'te Jovana Stevanovic en iyi orta oyuncu, Elif Şahin en iyi pasör ve takım kaptanı Tijana Boskovic en iyi pasör çaprazı ve şampiyonanın en değerli oyuncusu seçildi. 

FİNALDE TÜRK DERBİSİ

Dünya'nın en prestijli voleybol turnuvalarından olan FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finalde iki Türk takımı karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon CEV Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan Eczacıbaşı Dynavit ve VakıfBank, voleybol şöleni yaşattı. Eczacıbaşı Dynavit kazanarak toplamda 81. kupasını müzesine götürdü.

SALON: Huanglong Sports Center 

HAKEMLER: Sumie MYOI (JPN), Joo-Hee KANG (KOR). 

ECZACIBAŞI DYNAVİT: Hande, Jack-Kısal, Naz, Voronkova, Stevanovic, Boskovic, Simge (L), Gray, Yaprak, Aybüke (L), Elif, Beyza.

VAKIFBANK: Cansu, Gabi, Zehra, Thampson, Frantti, Ogbogu, Ayça (L), İdil Naz, Busa.

SETLER: 3-2 (19-25, 25-23, 25-23, 23-25, 15-9)

SÜRE: 132 dakika (24,26,28,27,27)

2023 FIVB KADINLAR DÜNYA KULÜPLER ŞAMPİYONASI'NIN  RÜYA TAKIMI BELLİ OLDU 

Spor camiasından Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı... Spor camiasından Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı...

Çin’in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın rüya takımına Eczacıbaşı Dynavit ve VakıfBank forması giyen isimler damga vurdu.

2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Türk voleybolu adına tarihi bir gün yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında tarihte ilk kez iki Türk takımının karşı karşıya geldiği dünyanın zirvesindeki finalde VakıfBank’ı 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, 3'üncü kez Kulüpler Dünya şampiyonu oldu. Karşılaşmanın ardından 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın rüya takımı da açıklandı.

Rüya takım şu isimlerden oluştu;

En Değerli Oyuncu (MVP): Tijana Boskovic (Eczacıbaşı Dynavit)

En İyi Pasör: Elif Şahin (Eczacıbaşı Dynavit)

En İyi Pasör Çaprazı: Tijana Boskovic (Eczacıbaşı Dynavit)

En İyi Smaçörler: Gabi Guimaraes (VakıfBank), Yingying Li (Tianjin)

En İyi Orta Oyuncular: Zehra Güneş (VakıfBank), Jovana Stevanovic (Eczacıbaşı Dynavit)

En İyi Libero: Ayça Aykaç Altıntaş (VakıfBank)

Editör: MURAT ÖZER