NATO Vilnius Liderler Zirvesi marjında Estonya, Letonya ve Litvanya hava sahası işbirliği deklarasyonu imzaladı. Buna göre NATO müttefiki ülkeler, NATO eğitimi ve tatbikatları ile Baltık bölgesindeki diğer hava faaliyetleri için bu ülkelerin hava sahalarını kullanabilecek.

AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı" AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı"



Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi marjında dün Estonya, Letonya ve Litvanya sınır ötesi hava sahasında İşbirliği Deklarasyonu imzaladı. NATO’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“İlgili Müttefikin sivil ve askeri makamları, NATO eğitimi ve tatbikatları ile Baltık bölgesindeki diğer hava faaliyetleri için uygun hava sahası hacimleri oluşturacak ve kullanacaklardır.”

“NATO tarafından daha büyük hacimlerde ulusal hava sahasının kullanılması, hava sahası çözümlerini güvenli ve esnek bir şekilde sağlamak için sivil ve askeri makamlar arasında yakın koordinasyon ve işbirliğini gerektirir.”

Editör: MURAT ÖZER