Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, NATO Liderler Zirvesi kapsamında geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldi. 

ABD Başkanı Joe Biden, Katar Emiri es-Sani ile telefonda görüştü ABD Başkanı Joe Biden, Katar Emiri es-Sani ile telefonda görüştü

Zelensk, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile görüşmesine dair yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile görüştüm. Bugünkü zirvede Ukrayna için üçüncü toplantı ve üçüncü başarı. Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarını, özellikle uzun menzilli silahlar ve gelecekte modern Batı havacılığı yoluyla Ukrayna ordusunun savaş alanındaki kabiliyetlerini arttırmak için daha fazla işbirliğini ele aldık. Ukrayna'nın NATO'ya katılımını destekledikleri ve ittifaka üyelik öncesi dönemde Ukrayna'ya etkin güvenlik garantileri sağlanmasına katkıda bulundukları için Sayın Başbakan'a ve Birleşik Krallık'a müteşekkirim. Kısa bir süre önce Londra'da başarılı bir şekilde düzenlenen Ukrayna İyileştirme Konferansı ve özellikle Ukrayna'nın yeniden inşası için dondurulmuş varlıkların tahsisi yoluyla ülkemize uzun vadeli mali destek sağlamak üzere alınan kararlar dolayısıyla Birleşik Krallık'a özellikle müteşekkirim” dedi.

Editör: MURAT ÖZER