Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele'yle yaptığı baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

El Salvador'dan devlet başkanı düzeyinde Türkiye'ye yapılan ilk ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, "Bu tarihi ziyaretin Türkiye- El Salvador ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Sayın başkanın liderliğinde El Salvador'un son dönemde dış politikada ufkunu genişletme yönünde attığı adımları biz de yakından takip ediyoruz. Değerli dostumun bugünkü ziyaretini ezber bozan nitelikteki bu politikalarının bir yansıması olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

NAYİB BUKELE: 'EL SALVADOR'UN İLK UYDUSU BİR TÜRK TEKNOLOJİSİ SAYESİNDE OLACAK'

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, Türk insanını takdir ettiğini belirterek, "20 yıl önceki Türkiye bugünkü Türkiye değil. Türkiye tekrar büyüyor. Bu büyüme hızlı, bunu ekonomide, ihracatta görebilirsiniz. Bizim için 500 milyonluk bir büyümeye 5 yılda ulaşmak çok zor değil. Çünkü yüzde 80 büyümekten daha düşük. Biz Türkiye'nin ürünlerini, televizyon ürünlerini, kültürünü ülkemizde görüyoruz. Sizin güçlü ruhlu insanlarınız var. Bir lidere de ihtiyacınız var, bu lideriniz de var. İyi bir lideriniz de var. Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Liman inşaatı, ihracat, ithalat, ticaret konusundan bahsettik. Savunma sanayii anlaşmalarımız var, bunlar başlangıç. Yarın başka şirketlerle de görüşeceğiz. Bütün bu şirketlerle görüştükten sonra başka şirketlerle de görüşeceğiz. El Salvador'un ilk uydusu bir Türk teknolojisi sayesinde olacak. Yapılacak çok şey var, göreceğimiz çok şey var. Ama bu çok büyük bir başlangıç" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin büyümesinin bir parçası olmak istediklerini belirten Bukele, "Ona eşlik etmek istiyoruz. Şu anda güçlü ama ileride daha güçlü ve büyük olacak. Biz de burada kendisiyle birlikte olmak istiyoruz" dedi.

Editör: MURAT ÖZER