Yunus Emre Enstitüsü, Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı! Yunus Emre Enstitüsü, Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı!

Depremin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana yoğun çalışmalar gerçekleştiren Sabancı Vakfı,Hatay’a 3 Ayda 3 Okul” sözü kapsamında, bölgedeki 3 okulun inşaatını 2023’ün ilk yarısında tamamlayarak eğitime hazır hale getirdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ilk ders zilinde sınıfları dolduran öğrenci ve öğretmenlerin heyecanına ortak oldu. 

Sabancı Vakfı, depremden en ağır hasarı alan illerden en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay’da, ‘Hatay’a 3 Ayda 3 Okul’ projesi kapsamında verdiği sözü tuttu. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda eğitime ve Hatay’a kazandıran Vakıf, daha sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 21 Haziran’da da Sabancı Lassa Ortaokulu ve Sabancı Arsuz Ortaokulu’nun inşaatlarını tamamlayarak, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirmişti. 

11 Eylül Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla 3 okulda da sınıflar öğrencilerle dolarken, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da bu özel günde Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin ve öğretmenlerin yanında oldu. 

GÜLER SABANCI: "İLK DERS ZİLİ ÇALDIĞINDA ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLERLE BİRLİKTE OLMAK İSTEDİM"

Bu sıralara ilk defa oturan öğrencilerin yanlarında olmak, bugünü onlarla paylaşmak için aylar öncesinden bugünü takvimlerine kaydettiklerini belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “6 Şubat’ta gerçekleşen büyük depremlerden hemen sonra bölgenin en önemli akut ihtiyaçlarını oluşturan konaklama ve hijyen konularında hızla aksiyona geçmiş, depremden etkilenen vatandaşlar için imkânlarımızı seferber etmiştik. İlk şok geçtikten sonra, Millî Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda gördük ki en büyük ihtiyaçlardan biri okul. Vakfımızın 50 yıla yaklaşan geçmişinde eğitim, her zaman en önemli yapı taşlarından biri oldu. Bu hassasiyetimiz nedeniyle de hızla çalışmalara başladık ve depremden etkilenen iller arasında en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay için ‘Hatay’a 3 ayda 3 okul’ diye yola çıktık. Yaşadığımız felaketin üzerinden 7 ay geçmişken, Hatay’a kazandırdığımız okullarımızdan biri olan Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitim-öğretime başladığı gün, ilk ders zilinde burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sıralara ilk defa oturan öğrencilerin yanlarında olmak, bugünü onlarla paylaşmak için aylar öncesinden bugünü takvimlerimize kaydetmiştik. Çünkü bizim anlayışımıza göre okul inşa etmek sadece binadan ibaret değil. İşlerimizde her zaman pazar payından öte gönül payı için çalışırız. 

Bu yüzden, tüm işlerimizde olduğu gibi yaptığımız okulların imkânlarının iyileştirilmesi, eğitim kalitesinin yüksek olması için de okullarımızla daima sıcak ilişkiler kurarız. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, biz yapılana bakıyoruz. İlk ders zili çaldığında burada olmak bu nedenle hem benim hem de çalışma arkadaşlarım için çok önemli.” dedi.

 "CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA GÖREVİMİZ HENÜZ BİTMEDİ"

Sözlerine deprem bölgesindeki en önemli konuların başında çocukların, gençlerin ve öğretmenlerin okul ortamında buluşması ve eğitimin kaldığı yerden devam etmesinin geldiğini vurgulayan Güler Sabancı, “Deprem bölgesindeki en önemli konuların başında çocukların, gençlerin ve öğretmenlerin okul ortamında buluşması ve eğitimin kaldığı yerden devam etmesi yer alıyordu. Eğitim varsa gelecek var, medeniyet var, iyileşmek var dedik. Brisa, Enerjisa gibi Sabancı Topluluğu şirketlerimizin ve yabancı ortaklarımızın da iş birliğiyle hemen aksiyona geçtik. Özellikle yabancı ortaklarımızın hemen desteğe koşması beni çok etkiledi, bunu asla unutmayacağım. İlk etapta en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay’a 3 ayda 3 okul kazandırmak için çalışmalara başlamıştık, rekor sürede de okullarımızı tamamladık. Ne mutlu ki, o beklediğimiz büyük gün geldi çattı, öğrenciler okul koridorlarını ve sınıfları doldurdu. Bu özel günde öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanına ortak olmak için ben de buradayım. Bugün, öğrencilerin gözündeki ışığı, umudu görmekten güç aldım. Bölgedeki çocukların, gençlerin ülkenin her noktasındaki öğrencilerin ulaşabildiği imkânlara ulaşması mühim bir mesele. Cumhuriyetimizin 100. yılında bizim bu konudaki görevimiz henüz bitmedi. Bu anlamda, Hatay’ın Hassa ilçesinde bir okul açılışı daha gerçekleştireceğiz. Ayrıca tüm Sabancı Topluluğu şirketlerimizin ve Vakfımızın güç birliğiyle sürdürdüğü, gönüllülük esasına dayanan ve her yıl büyüyen Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Ekim ayında Hatay’a kazandıracağımız yenilikler de olacak. Eğitimin kesintisiz bir şekilde sürmesi ve niteliğinin artırılması için bugün olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Editör: MURAT ÖZER