Mektebim Koleji, Bil Koleji, Girne Koleji ve Kavram Okulları, Cambridge Üniversitesi’ne bağlı yayıncılık, sınav ve eğitim-araştırma kurumu Cambridge University Press&Assessment ile birliği anlaşmasına imza attı. 

Anlaşma ile ilgili olarak eğitim girişimcisi Ümit Kalko, "Eğitim kurumlarımızda, doğru dil öğretimi konusunda öğrencilerine sunduğumuz olanakları sürekli geliştirmek için çalışıyoruz. Bu anlaşma, öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmek ve uluslararası düzeyde rekabet edebilmelerini sağlamak için önemlidir. Cambridge uzmanlığı ve dünya standartlarındaki materyalleri, öğrencilerimize daha iyi bir dil öğrenimi sunacak ve onları gelecekteki fırsatlar için hazırlayacaktır" diye konuştu. 

ÜMİT KALKO: “EĞİTİM KURUMLARININ DİL ÖĞRETİMİ SÜRECİ DAHA DA GÜÇLENECEK” 

Dünyanın en eski yayınevlerinden olan Cambridge University Press&Assessment’in ilk kitabını 1534 yılında yayınladığına vurgulayan Kalko, “Cambridge dünyanın dört bir yanında bizim okullarımız gibi saygın okullarla iş birlikleri yaparak çeşitli eğitim odaklı proje ve çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Mektebim, Bil, Girne Koleji ve Kavram Okulları’nda tüm yabancı dil öğretmenlerimiz, Cambridge‘in uzman eğitimcileri tarafından sağlanan eğitim programlarına katılacak ve uluslararası sertifikalara sahip olacaklar. Bu girişim, öğretmenlerin yabancı dil alanında yeni projelere de imza atması için kaynak oluşturacak, mesleki gelişim için yeni fırsatlar sunacak ve böylece öğretmenlerin niteliklerini artıracak. Böylelikle, eğitim kurumlarının dil öğretimi süreci daha da güçlenecek ve öğrencileri için daha iyi bir eğitim deneyimi ile sonuçlanacak” ifadelerine yer verdi. 

MEB'den öğretmenler için 'alan değişikliği' açıklaması... MEB'den öğretmenler için 'alan değişikliği' açıklaması...

NICHOLAS EBDEN: “ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM” 

Cambridge University Press Assessment Türkiye Ülke Müdürü Nicholas Ebden de imza sonrasında yaptığı konuşmada, “Cambridge olarak pek çok alanda entegre öğrenme ve ölçme-değerlendirme çözümleri sunuyoruz. Bu anlamda Mektebim, Bil, Girne Koleji ve Kavram Okulları ile de çok önemli işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi. 

VOLKAN DEMİREL: “İŞ BİRLİKLERİMİZ ÜLKEMİZ ADINA ANLAMLI VE ÖNEMLİ” 

Cambridge Türkiye K-12 distribütörü TEASPress/myELT yayıncılığın ortaklarından Volkan Demirel ise “Dünyanın en iyi 5 üniversitesi içinde yer alan Cambridge Üniversitesi’nin bir parçası olan Cambridge University Press&Assessmentile iş birliklerimizin ülkemiz adına anlamlı ve bir o kadar da önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

ANIL KURKCU - SERDAR GÜLER, EVREN İÇİMLİ - ÜMİT KALKO - NICHOLAS EBDEN - VOLKAN DEMİREL - BURAK KALAÇAY - SEZGİN KILIÇARSLAN 

Gerçekleşen imza töreninde hazır bulunan Mektebim Koleji CEO’su Elif Çağlayan, Bil Koleji CEO’su Elif Pehlevan, Girne Koleji CEO’su Dilek Cambazoğlu, Kavram Okulları CEO’su Hasan Çoroğlu ve diğer yöneticiler de Cambridge Türkiye ile uzun yıllar sürecek stratejik iş birliği sayesinde yabancı dil eğitiminde fark yaratacak projeleri Cambridge vasıtasıyla kurumlarında gerçekleştirme imkânı bulacaklarını vurguladılar. 

Editör: MURAT ÖZER