Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Eğitim Bakanlığı arasında; iki ülkenin yükseköğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaları, öğrenci ve akademik personel değişimi gibi ortaklıklarını artırmak amacıyla birliği protokolü imzalandı.



YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile BAE Eğitim Bakanı Ahmad Belhoul Al Falasi, başkanlıktan düzenlenen törenle iki kurum arasındaki iş birliği protokolünü imzaladı.

Yunus Emre Enstitüsü, Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı! Yunus Emre Enstitüsü, Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı!

YÖK Başkanı Özvar, yükseköğretim alanındaki ortaklıkların güçlendirilmesi için somut adımlar atmaya kararlı olduklarını belirterek, "Bu kapsamda, bugün imzaladığımız yükseköğretim alanında iş birliğine dair mutabakat muhtırası, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye taşınmasındaki kararlılığımızın bir yansımasıdır. Bu mutabakatla birlikte, yükseköğretim kurumlarımız arasında akademik personel ve öğrenci değişimi gibi alanlarda iş birliğini artırmayı, telekomünikasyon, elektrik-elektronik, yapay zeka gibi önemli yükseköğretim alanlarında iş birliği yaparak bilimsel araştırmaları teşvik etmeyi hedefliyoruz" dedi.

'DİPLOMASİYİ DESTEKLEYEN İŞ BİRLİKLERİNE ÖNEM VERİYORUZ’

Yenilikçi adımlarla yükseköğretimdeki kaliteyi artırmak ve uluslararası alanda etkinliklerini sürdürmek için bir dizi icraatta bulunulduğunu söyleyen Prof. Dr. Özvar, "Bugün BAE ile imzaladığımız iş birliği anlaşmasında olduğu gibi, Türkiye'nin diplomatik faaliyetlerini destekleyen kültürel ve akademik iş birliklerine büyük önem veriyoruz. Son dönemde Özbekistan, Azerbaycan, Cezayir gibi ülkelerle gerçekleştirdiğimiz mutabakatlar ve uluslararası iş birliği protokolleri ile yükseköğretimde küresel düzeyde etkileşimi artırma amacını taşıyoruz" şeklinde konuştu.



YÖK olarak teknoloji konusunda da nitelikli adımlar atıldığını kaydeden Özvar, Savunma Sanayii Başkanlığı ve TUSAŞ gibi kurumlarla gerçekleştirdikleri iş birliklerini anımsatarak, "Gerek uluslararasılaşma gerekse de teknoloji alanında gerçekleştirdiğimiz icraatlerimiz, Türkiye'nin yükseköğretim alanında ne kadar dinamik ve geleceğe yönelik kararlı adımlar attığını göstermektedir" ifadelerine yer verdi.

BAE Eğitim Bakanı Al Falasi ise, bugün gerçekleştirilen iş birliğinin iki ülke ortaklığında bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "İmzaladığımız anlaşma, genç neslimizi geleceğe yönelik becerilerle donatmak için eğitim sistemlerimizin yeteneklerini geliştirmeye yönelik ortak kararlılığımıza dayanıyor. Ayrıca, her iki ulustaki bilimsel araştırma yeteneklerini geliştirmek ve öğrencilerimize gelecek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerle donatmak için iş birliğimizi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER