Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınarı Mahallesi’nde çıkan yangınla ilgili söndürme çalışmaları sürüyor.

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİYLE İLERLİYOR

Alevler rüzgarın da etkisiyle daha önce boşaltılan Kargı Mahallesi ve Sarıdere mevkisinde etkili oldu. Yangına çevre illerden gelen itfaiye ve arazözler müdahale ederken, Burdur Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 1 TOMA da müdahale için bölgeye geldi. Yangının yüksek yamaç ve sarp bölgelerde devam etmesi nedeniyle müdahale güçlükle sürdürülüyor.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Kocaaliler Beldesi Belediye Başkanı Selahattin Gökçe, beldeye bağlı Karşıyaka, Gökalan mahalleleri ve Çınar mevkisindeki evlerde oturan vatandaşların, yangın nedeniyle bölgeden tahliye edildiğini aktardı.

Diğer yandan Antalya-Isparta Karayolu, Antalya yönünden Kuzey Çevre Köprülü Kavşağı’ndan, Isparta yönünden ise Ağlasun Kavşağı’ndan çift yönlü trafiğe kapatıldı.

VATANDAŞLAR DESTEK OLUYOR

Bucak ilçesi Çobanpınar Mahallesi’nde öğle saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Karaağaç Mahallesi’nde yerleşim yerlerine yaklaştı. İtfaiye ve orman ekiplerine takviye olarak TOMA da destek oluyor.

Ekiplere destek olan bir başka unsur ise ormanlık alanı iyi bilen mahalle sakinleri. Mahalleli itfaiyeye bir taraftan yol gösterirken, bir taraftan söndürme çalışmalarına destek oluyor. Karacaören 2 Barajı’nın karşısında bulunan Kargı köyünün yamaçlarında da yangının devam ettiği öğrenildi.

21 EV ZARAR GÖRDÜ, 7 MAHALLE BOŞALTILDI, 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bucak ilçesi Çobanpınar Mahallesi’nde öğle saatlerinde başlayan yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 6 kişinin gözaltına alındığı bildirdi. Bucak’taki yangın mahallinde açıklama yapan Bakan Pakdemirli, 14 gündür devam eden Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki yangının da kontrol altına alındığını belirterek, "Muğla Köyceğiz yangını kontrol altına alındı. Burdur Bucak yangınıyla ilgili 6 kişi gözaltında. Kolluk ve savcılık araştırmalarına devam ediyor. Bucak yangınında 21 ev zarar gördü ve 7 mahalle tahliye edildi. Tahliye edilen kişi sayısı 200'ü aştı." ifadelerine yer verdi.

Editör: MURAT ÖZER