Düzce'de, Richter ölçeğine göre, 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Bursa'da da hissedildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, merkez üssü Düzce merkez olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 15.40'taki deprem, yerin 18,02 kilometre derinliğinde oldu.

Sarsıntı, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Bursa'da da hissedildi. Düzce ve Bolu’da halk, panikle sokaklara döküldü. Düzce’de polis ve jandarma ekipleri, bölgede devriye görevinde bulunurken, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Düzce’de bazı evlerde sarsıntı ile eşyaların devrilerek, hasar gördüğü belirtildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar, devam etti.

MUHTAR KOÇ: ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİK

Depremin merkez üssüne yakın Yayakbaşı köyünün muhtarı Hayrettin Koç, DHA muhabirine verdiği bilgide, "Depremi çok şiddetli olarak hissettik. Köyümüzde herhangi bir hasar, yıkım söz konusu değil. Çevre köylerden de olumsuz bir şey duymadık şu ana kadar” dedi.

BAKAN SOYLU: OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından valilik, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını, saha taramalarının devam ettiğini açıkladı. Bakan Soylu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Düzce'de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5.0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremin ardından ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşerilerimize geçmiş olsun" dedi.

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA 

Düzce’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sırasında yaşanan panik anları, iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Markette sarsıntıyla raflarda bulunan ürünlerden bazıları, devrilirken, içeride bulunanlar ise panikle dışarı çıktı. Mobilya mağazasında da deprem anında içeride bulunanlar, korkuyla dışarı koştu. 

VALİ ATAY: YIKILAN BİNAMIZ YOK

Düzce Valisi Cevdet Atay, 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, "Deprem nedeniyle öncelikle tüm hemşehrilerimize 'geçmiş olsun' dileklerimi sunuyorum. Çok şükür ki deprem nedeniyle herhangi bir can kaybımız ya da yıkılan bir binamız yok. AFAD ve gönüllü ekiplerimiz hemen sahaya indi. Gelen ihbarları değerlendireceğiz" dedi.

ARTÇI DEPREMLER OLDU

Öte yandan AFAD’ın verilerine göre, saat 15.40’ta meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar oldu. Saat 15.53’te 1.6, saat 15.55’te 1.5 ve saat 15.57’de 4.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Editör: MURAT ÖZER