Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları mevkisinde orman yangını çıktı. Bölgeye ekipler sevk edildi.

Kazdağları mevkisindeki kırsal Kavurmacılar Mahallesi'nde, orman yangını çıktı. Yükselen dumanı gören mahalleli, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen helikopter alevlere müdahale ederken, kara ekipleri de yangın yerine ulaşmaya çalışıyor.

Balıkesir’in Erdemli ilçesinde Kazdağı Milli Parkı’nda orman yangını çıktı. Dağlık bölgedeki yangına havadan 3 uçak ve 9 helikopterle müdahale ediliyor.

Edremit ilçesinde Kazdağı Milli Parkı’nda Kavurmacılar Mahallesi'nin üst kısmındaki Dereağzı mevkisinde saat 09.30 sıralarında orman yangını çıktı. Dağlık alandan yükselen dumanı fark eden mahalleli, itfaiyeye haber verdi. Bunun üzerine bölgeye Edremit ve Balıkesir Orman İşletme müdürlüklerinden çok sayıda arozöz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ve su tankerleri ile 3 uçak ve 9 yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Karadan ulaşımın olmadığı bölgeye dozerlerle yol açma çalışması başlatıldı.

Bölgede yaşayan Mehmet Kılıç, “Yangının çıktığı bölge, insanın bile zor girebileceği bir yer. 2 tarafı vadi. Sağı, solu taş. Ayağın kaydığında direk dereye düşersin. Tam dere yatağını olduğu yer” dedi.

Yangına havadan müdahale sürüyor.

KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Edremit ilçesinin kırsal Kavurmacılar Mahallesi'nin üst kısmında, Kazdağı Milli Parkı'nda çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Bölgeye çevre illerden de takviye arazözler gelmeye devam ediyor.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da bölgeye gelerek incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, "Edremit ilçesine bağlı Kavurmacılar Mahallesi sınırlarında aynı zamanda Kazdağı Milli Parkı içerisinde bu sabah saatlerinde sarp bir arazide, bir vadide başlayan yangına en hızlı şekilde müdahale gerçekleştirdik. Tüm ekiplerimizle birlikte karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Böyle ulaşımın zor olduğu bölgelere helikopter ve uçak müdahalesi çok önemli. 09.18’de alınan ihbar üzerine 09.36 gibi 18 dakikalık bir sürede ilk helikopter müdahale ederek, söndürme faaliyeti gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafında yapılan organizasyon çerçevesinde şu an itibariyle çevre illerden 8 helikopter ve 2 uçakla havadan müdahale devam ediyor. Aynı zamanda 30 civarı tanker, arazöz ve su ikmal araçlarımız ve 140 personelimizle karadan müdahale de başlamış durumda. Kazdağları ülkemize mal olmuş en önemli orman alanlarımızdan biri. Buradaki müdahalelerle en seri şekilde söndürme faaliyetimizi gerçekleştirmeyi umuyoruz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, “Gerekli takviye unsurlarımızla birlikte hazır şekilde bekliyoruz. İnşallah yapılan müdahaleler bir an önce olumlu şekilde sonuç verir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak su ikmal araçlarıyla bekliyoruz. Yangının çıktığı nokta, Milli Park'ın ortasında, güzel bir vadide. İnşallah havadan ve karadan yapılan müdahale ile günün sonuna kadar muvaffak oluruz” şeklinde konuştu.

YANGINI SÖNDÜRME GÖNÜLLÜSÜ AYI SALDIRISINDA YARALANDI

Balıkesir’in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı'nda kırsal Kavurmacılar Mahallesi'nin üst kısmındaki vadide çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına bazı vatandaşlar da gönüllü olarak katıldı. Söndürme çalışmalarına destek vermek için Kazdağı Milli Parkı'na çıkan eğitimli yangın gönüllüsü Özkan Kaya (28), yangın ve duman nedeniyle paniklediği tahmin edilen bir ayının saldırısına uğradı. Kaya’yı, göğüs ve bacak bölgesinden yaralayan ayı daha sonra kaçtı. Durumu fark eden orman işçileri ilk yardım ekiplerini aradı. Orman işçileri ambulansın geldiği noktaya kadar Özkan Kaya'yı taşıdı. Ambulansla Edremit Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alınan Kaya’nın vucudunda derin yarıklar ve kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Editör: MURAT ÖZER