Orta Doğu gerginliği başladığından bu yana %25’i aşan yükselişle Bitcoin 34.600$ seviyelerinden alıcı bulurken üst üste sekiz gündür yükselerek ocak ayından bu yana en iyi seriyi yakaladı. Üç gündür 35.000$ denemesi yapan ve kalıcılık sağlayamayan Bitcoin 34.000$ bölgesini destek noktası haline getirmeyi başardı. Bitcoin’deki yükselişe eşlik eden lider altcoin Ethereum ise yeni günde 1.840$ üzerinde hareketlilik gösteriyor.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz kripto paralardaki gelişmeleri değerlendirdi.

Hafta başından bu yana gözler Fed Başkanı Powell’ın etkinlikte yapacağı konuşmaya çevrilmişti. Fakat dün Powell katıldığı etkinlikte para politikası ve ekonomik görünüm hakkında yorum yapmadı. Herhangi bir konuşmanın olmaması gelebilecek şahin söylemlerin gerginliğini ortadan kaldırdı ve kripto piyasasındaki olumlu seyri sürdürmesini destekledi.

Yeni günde Bitcoin’e göre daha iyi performans gösteren Ethereum ise daha önce Bitcoin’deki yükselişi tam olarak yakalayamamıştı. Fakat 24 Ekim’de SEC’in Grayscale Investment'ın Ethereum fonunu ETF'e çevirmeyi kabul etmesinin ardından Ethereum balinalarının işlemleri son üç ayın zirvesine ulaştı. Her geçen gün ETF’lerin onaylanacağı beklentisi artarken, Ethereum işlemleri bir haftada %15 arttı.

Bitcoin ve Ethereum önderliğinde yükselişin devam ettiği kripto piyasasında son 24 saatte 135 milyon doların üzerinde tasfiye gerçekleşirken bunların 84 milyondan fazlası kısa pozisyonlarda gerçekleşti. Bitcoin’nin piyasa hakimiyeti son iki yılın zirvesinden ufak geri çekilmelerle devam ederken, Ethereum’un piyasa hakimiyeti yeni güne %2 yükselişle başladı.  Lider altcoin Ethereum’daki yükselişle birlikte diğer altcoinlerde de %5 ve üzerinde artışlar beraberinde geldi.

Yükselişlerin ardından piyasanın toplam değeri, hafta başından bu yana %11 üzerinde artışla 1,25 trilyon dolar üzerinde hareketlilik gösteriyor. Son 24 saatte altcoinler arasında daha da pozitif ayrışan GALA %35’lik yükselişle liderliği alırken, %31 artışla PEPE ikinci ve %27’lik hareketiyle onu takip eden FLOKI ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.   

GALA (GALA)

Bitget Raporu: "Orta Doğu kripto piyasası yükselişte" Bitget Raporu: "Orta Doğu kripto piyasası yükselişte"

Yılbaşından bu yana bir düşüş trendinde olan Gala, son 24 saatte en çok yükselen coin olarak karşımıza çıkarken anlık olarak 0.02033$ seviyelerinden alıcı buluyor.50 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine çıktığından beri yükseliş serisine devam eden Gala için pozitif senaryonun devam etmesi halinde 0.02121$ ardından da 0.02266$ seviyelerinin direnç olarak çalışması beklenirken, olumsuz senaryoda ise 0.01880$ ve 0.01641$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir.

PEPE COIN (PEPE)

PEPE, son bir hafta içerisinde %100’ün üzerinde yükseldi. Bitcoin’deki yükselişe birçok altcoin eşlik ederken bazı kripto paralar çok daha iyi performanslar gösterdi. Bunların başında gelen PEPE, üç ayın en yüksek seviyesine yükseldi ve meme coin kategorisinde en iyi performansı gösteren kripto para oldu. Genel piyasadaki iyimserliğin yanında 6 milyon dolar değerindeki yaklaşık 7 trilyon adet PEPE token yakımının gerçekleşmesi yükselişte etkili olurken ekibe yeni danışmanların alındığının haberi de pozitif etki yarattı. Bu gelişmelerle şu an 0,00000122$’dan alıcı bulan PEPE için bir sonraki hedef seviyeler 0,00000141$ ve 0,00000160$ olurken aşağıda 0,00000110$ destek noktası konumunda.

Kaynak: Bitay Araştırma

Editör: MURAT ÖZER