İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrailli ‘aşırılıkçı yerleşimcilerinFilistinlileri hedef alıp öldürdüklerini belirterek bu kişilerin İngiltere’ye girişini yasakladıklarını duyurdu.

CAMERON - BLINKEN

CAMERON: "İSRAİL, YERLEŞİMCİ ŞİDDETİNİ DURDURMAK VE FAİLLERİ SORUMLU TUTMAK İÇİN DAHA GÜÇLÜ ADIMLAR ATMALI"

Cameron bugünkü açıklamasında “Aşırılıkçı yerleşimciler Filistinli sivilleri hedef alarak ve öldürerek hem İsrailliler hem de Filistinliler için güvenlik ve istikrarı baltalıyor. İsrail, yerleşimci şiddetini durdurmak ve failleri sorumlu tutmak için daha güçlü adımlar atmalı.

Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek

Ülkemizin bu korkutucu eylemleri gerçekleştiren insanlara ev sahipliği yapmamasını sağlamak için yerleşimci şiddetinden sorumlu olanların Birleşik Krallık'a girişini yasaklıyoruz” dedi.

ABD'NIN AŞIRILIK YANLISI YERLEŞİMCİLERE VİZE YASAĞI

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu ayın başında açıklama yaparak İsrail işgali altındaki Batı Şeria'daki şiddetten sorumlu aşırılık yanlılarına vize yasağı getirildiğini duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yasağın ‘düzinelerce’ aşırılık yanlısı İsrailliyi ve onların bazı aile üyelerini etkileyeceğini belirtmişti.

Editör: MURAT ÖZER