Kütahya Porselen, Edirne mağazasının açılışını gerçekleştirdi. Kütahya Porselen’in tarz sahibi ve fonksiyonel ürünlerini müşterilere modern bir ortamda sunan mağaza, gastronomi buluşmalarına da ev sahipliği yapacak. 

Kütahya Porselen, Edirne’deki konsept mağazasını Beda Ev Gereçleri ortaklığı ile açtı. Açılışı 26 Ekim Salı günü Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 350 metrekarelik mağaza ve showroom, İstasyon Mahallesi İris Sokak’ta yer alıyor. Kütahya Porselen’in yenilikçi ve dinamik serilerini tüketicilerle buluşturacak olan mağaza, gastronomi profesyonellerine de hizmet verecek. 

SEMA GÜRAL SÜRMELİ: "YARIM ASRI AŞKIN BİR SÜREDİR TÜRK TASARIMININ GÜCÜNÜ, FARKLI FORM VE BİÇİMLERLE SOFRALARA TAŞIYORUZ"

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra Edirneli iş insanlarının da katıldığı açılışta konuşan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli şunları kaydetti: "Yarım asrı aşkın bir süredir Türk tasarımının gücünü, farklı form ve biçimlerle sofralara taşıyoruz. Geçtiğimiz yıldan itibaren showroom yatırımlarımızı hızlandırdık. Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bodrum’un ardından Edirne’de de birçok özel ürünü tüketicilerle buluşturmaktan mutlu ve gururluyuz. Bizler üretiriz ve sonrasında da iş ortaklarımız ile bir yolculuğa çıkar, huzurlu, mutlu sofralarda tüketicilerle birlikte olalım isteriz. Bu anlamda Kütahya’dan Edirne’ye ulaşan bu köprünün yaratıcılarına ve kıymetli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kütahya’da üretmek ve dünyanın pek çok yerine ulaşabilmek, bu işi seven ve yaptığı işe sahip çıkabilen insanlarla oluyor. Umut ediyorum ki Edirneliler de bizim burada olmamızdan mutluluk duymuşlardır ve birlikte keyifli sofralarda buluşabiliriz.”

VALİ CANALP: "HESABI İYİ YAPTIĞINIZDA YATIRIM YAPMAK İÇİN HER ZAMAN UYGUN ZAMANDIR"

Açılışta konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Porselen hepimizin mutfaklarında kullandığı bir ürün. Bu ürünü kendi mutfağınızda kullandığınız zaman bizim için normal, olağan bir duygu ama yurt dışında bir restoranda yemek yerken tabağın altını çevirip de Kütahya Porselen’i gördüğünüz zaman bu bambaşka bir gurura ve onura dönüşüyor. Yurt dışında ülkemizi en güzel şekilde temsil eden markalar görmek hepimize gurur veriyor. Bugün şu anda Edirne’nin üç sınır kapısında yurt dışına çıkmak üzere 2 bin 850 tır bekliyor. Bu bizim memleketimize inanan, bizim kendi içimizden çıkmış insanların üretkenliği, gayreti ve belli hedeflere ulaşmak için içlerinde duyduğu enerji ile oluyor. Pandemi sürecinde yatırımdan kaçınmak gerektiğini ifade edenler ve yatırımlarını kısan firmalar da oldu ama yatırıma inanan, Türkiye’ye inanan, kendi insanına inanan firmaların hepsi karlı çıktı. Dolayısıyla hesabı kitabı iyi yaptığınızda yatırım yapmak için her zaman uygun zamandır. Kütahya Porselen’in Edirneli ortaklarıyla beraber gerçekleştirmiş olduğu bu yatırım da hem Edirne’ye hem de memleketimize katma değer yaratacaktır” dedi. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da açılıştaki konuşmasında üretmenin önemine değinerek şu şekilde konuştu: “Ülkeler üretim gücüyle dünya liginde yer alıyor. Eğer bir şey üretemiyorsanız ancak başkalarının ürettiklerini borçlanarak almak durumunda kalırsınız. Türkiye kendi öz kaynakları, zenginlikleri çok fazla olan bir ülke. Zaman zaman dünyada kişiler gibi, aileler gibi, şirketler gibi ülkeler de ekonomik anlamda sıkıntılı dönemler, zor günler yaşarlar. Tıpkı bugün tüm dünyanın ve ülkemizin olduğu gibi ama bunlar gelip geçicidir. Aslolan o ülkenin vatandaşlarının, milletinin ülkesinin değerlerine sahip çıkmasıdır. Aslolan kültürel zenginliklerinizi, sanatınızı, birikiminizi ileriye taşıyacak yatırımlar, hamleler yapmanızdır. Böyle dönemlerde yatırımcılar genelde stoklamayı tercih ederler, ellerindeki malı ya da paraları stoklarlar. Bunları yatırıma dönüştürmek, insanlara ekmek vermek gerçekten çok kutsal bir davranış. Türkiye Cumhuriyetimiz böyle yatırımcılarla ileriye gidecek.” 

Yemek masalarından kahve keyfine ödüllü tasarımlar

Gücünü tasarım ve inovasyondan alan bir marka olarak dünyanın pek çok ülkesinde yeni nesil koleksiyonlarıyla yer alan Kütahya Porselen, yemek, çay, kahve ve kahvaltı takımlarından ateşe dayanıklı porselen tencerelere kadar birçok tarz sahibi ürünüyle Edirne’de farklı müşteri kitlelerinin ihtiyaçlarına cevap verecek. Mağaza Edirne’deki gastronomi profesyonellerini ve öğrencilerini de ağırlayarak özel buluşmalara ev sahipliği yapacak. 

Editör: MURAT ÖZER