Selectum Blu Cruises, 2023 sezonunda gerçekleştireceği seyahatlerde gastronomi tutkunlarını ağırlamaya hazırlandığını ve şef imzalı menüleriyle, fine dining konseptini hayata geçirdiğini duyurdu. Geminin İcra Kurulu Üyesi Tayfun Turanlıoğlu, özenle hazırlanan Türk, Akdeniz, İtalyan, Uzakdoğu ve dünya mutfağından örnekler sunan menüleri lüks bir gemide konforlu bir seyahatle birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gastronomi turizminin son yıllarda dünya çapında hızla büyüdüğüne dikkat çeken Selectum Blu Cruises İcra Kurulu Üyesi Tayfun Turanlıoğlu, “Tatil alışkanlıklarında yeme-içme deneyiminin önemi arttıkça, 'fine dining' konseptini tatil planlarına dahil etmek isteyen turist sayısı da artıyor. Tatil alışkanlıkları hakkında yapılan araştırmalarda, tatil yapanların yüzde 80'inin yeme-içme olanakları ve çeşitliliğini önemli bir faktör olarak gördüğü ortaya çıktı. Bu gerçeğin farkında olarak lüks konaklama deneyimi, seçkin rotalarda seyahat ve eğlenceli aktiviteler konularındaki iddiamızı sunduğumuz menülere ve yemek kalitemize de taşıdık. Selectum Blu mutfağı, farklı kültürlerin lezzetlerini bir araya getirerek, misafirlerimize benzersiz tatlar sunuyor. Tüm yemeklerimiz, en taze ve en özel malzemeler kullanılarak hazırlanıyor. Yemeklerimizde kullanılan malzemelerin seçimi ve hazırlık süreci, lezzetlerimizin kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri" dedi. 

“LEZZET KALİTESİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Turanlıoğlu, “Bir tatilin en unutulmaz deneyimlerinden biri, gün batımında güzel bir akşam yemeğidir ve misafirlerimize bu deneyimi Blue Sapphire'de geçirdikleri her akşam, göz alıcı manzaralar eşliğinde ve en lezzetli şekilde yaşatabilmek için özel bir çaba sarf ediyoruz. Deneyimli şefimiz Bülent Yıldız, hazırladığı iddialı menüler ve sunduğu lezzetli tabaklarla misafirlerimizi her gün gastronomik bir yolculuğa çıkarıyor. Selectum Blu'yu en çok tercih edilen cruise markalarından biri yapan özelliklerden biri de şüphesiz yemek kalitesine verdiği önem. Her seferin sonrasında misafirlerimizden bu konuda mutlaka pozitif geribildirimler alıyoruz. Bu da bizi daha iyi ve daha yenilikçi olma yolunda oldukça motive ediyor. Buna göre, gemimizde en çok tercih edilen tabaklar arasında somon gravlax, piliç kanat dolma ve dana bonfile yer alıyor. Bu tabakların hem tasarımı hem de malzemeleri oldukça yaratıcı ve iştah açıcı" şeklinde konuştu.

“MİSAFİRLERİMİZE BU SEZONDA DA İDDİALI TABAKLAR SUNACAĞIZ"

Gastronominin cruise tatili deneyiminin kilit noktalarından biri olduğunu ifade eden Şef Bülent Yıldız ise önümüzdeki sezonda mutfak ekibiyle misafirleri için geleneksel tatların avangart ve yenilikçi dokunuşlarla harmanlandığı iddialı bir menü hazırladıklarını söyledi. Yıldız, “Misafirlerimiz Ege Denizi'nin eşsiz güzelliklerini keşfederken, biz de onları seçkin menülerle bir lezzet yolculuğuna çıkaracağız" ifadelerine yer verdi.

Editör: MURAT ÖZER