Kritik dijital varlık güvenliğinde dünya lideri olan Ledgerdijital varlıklar için çevrimiçi güvenliği ve bağlantıyı iyileştirmek üzere Ledger Extension uygulamasını geliştirdi. Ledger Nano X cihazı kullanılarak NFT piyasalarına ve merkeziyetsiz uygulamalara doğrudan bağlanmayı sağlayan uygulama, çoklu zincir desteğine sahip bir tarayıcı uzantısı olarak tasarlandı. Ledger Extension’ın şüpheli görünen web sitelerini ve akıllı sözleşmeleri analiz ederek işlemleri imzalamadan önce kullanıcılarını uyardığını belirten Ledger Deneyim Yöneticisi Ian Rogers, “Ledger Extension’dan şu anda iOS veya macOS’ta Safari kullanan bütün Ethereum ve Polygon kullanıcıları yararlanabiliyor.” dedi.

LEDGER EXTENSION ÇOKLU ZİNCİR DESTEĞİYLE EKSTRA GÜVENLİK SAĞLIYOR

Üstün kullanım kolaylığı ve sağladığı güvenlik sayesinde dünyadaki tüm kripto varlıkların %20’sini güvence altın alan Ledger, birden fazla cihaza ve hesaba bağlanmayı, merkeziyetsiz uygulamalar aracılığıyla işlem yapmayı sağlayan Ledger Extension uygulamasını geliştirdiğini duyurdu. Web3’ü güvenle ve kullanım kolaylığıyla keşfetmeye olanak tanıyan yeni tarayıcı uzantısını kullanabilmek için öncelikle iOS veya MacOS App Store’dan Ledger Extension uygulamasını indirmek gerekiyor. Uzantıyı cihazın tarayıcısına yükledikten sonra bluetooth aracılığıyla Ledger Nano X’i kullanarak Web3 uygulamalarıyla doğrudan etkileşim kurulabiliyor.

LEDGER EXTENSION WEB3'ÜN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİNİ ÇÖZÜYOR

Ledger Extension’ın, günümüzde Web3’ün en büyük sorunlarından biri olan bağlanabilirlik problemini çözdüğünü ifade eden Ledger Deneyim Yöneticisi Ian Rogers, “Uygulama, sağladığı ekstra güvenlikle birden fazla cihaza ve hesaba bağlanmayı, merkeziyetsiz uygulamalar aracılığıyla işlem yapmayı sağlıyor. Bu uzantıda etkileşime geçtiğiniz akıllı sözleşmeler hakkında gerekli bilgileri veren Web3 Checks’in yanı sıra ek güvenlik sağlayan Wallet Preview da bulunuyor. Böylece işlem gerçekleşmeden önce simülasyonunu yapabilir, kontrol ettikten sonra isterseniz işlemi reddedebilirsiniz.” dedi. 

Ledger Extension’ın Web3 için gerçek bir kilometre taşı olduğunu söyleyen Ian Rogers, “Başka hiçbir uzantı, çoklu hesap, çoklu zincir ve çoklu cihaz desteği sağlamaz. Hepsi merkeziyetsiz uygulama içinde gerçekleşir, hesap değiştirmeniz gerekmez ve ek bir güvenlik katmanına sahip olursunuz. Ledger Extension’dan şu anda iOS veya macOS’ta Safari kullanan bütün Ethereum ve Polygon kullanıcıları yaralanabiliyor. İleride bunu daha fazla zincire ve Opera, Chrome, Brave gibi Chromium tarayıcılara yaymayı planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

UYGULAMA HANGİ AVANTAJLARI SAĞLIYOR? 

Ledger Nano X, Safari tarayıcısından Web3 uygulamalarına ve NFT platformlarına bağlandıktan sonra, Ledger Extension’ın Cüzdan Önizleme özelliği sayesinde cüzdandan hangi varlıkların çıkacağını veya gireceğini gösteriyor. Kullanıcılar, şüpheli uygulamalarla etkileşim kurduğunda, güvenlik sorunları konusunda otomatik uyarı veren Web3 Kontrolleri özelliğiyle en güvenli Web3 deneyiminin rahatlığını yaşıyor. Mobilden ve masaüstünden bağlantı imkanı sunan Bluetooth özelliği, istenilen zaman ve yerde NFT’ler satın alma ve kripto varlıkları yönetme imkanı tanıyor. Uygulamayla bir zincirden diğerine kolayca geçilebiliyor ve her blockchain protokolü için farklı bir cüzdan gerekmiyor. Şu anda Ledger Extension uygulamasıyla uyumlu tek cüzdan, Bluetooth özelliği sayesinde Nano X olarak karşımıza çıkıyor. Ledger Stax ve Ledger Nano S Plus’ın da yakında kablo bağlantısı ile uyumlu hâle geleceği belirtiliyor.

Editör: MURAT ÖZER