Liv Hospital Ankara, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yapay zekâ destekliSağlık Çalışanlarındaki İzleradlı serginin açılışını gerçekleştirdi.

Ankara’nın önde gelen sağlık kuruluşlarından Liv Hospital Ankara’nın ev sahipliğinde, 14 Mart Tıp Bayramı’nda, hekimlerin ve sağlık personelinin fedakarlıklarını, azmini ve karşılaştıkları zorlukları vurgulamak için Kreş Marka Bakımevi tarafından hazırlanan ‘Sağlık Çalışanlarındaki İzler’ adlı serginin açılışı gerçekleşti.

Sergide yapay zekâ kullanılarak hazırlanan eserler, sağlık çalışanlarının zorlu süreçlerinde karşılaştığı engelleri ve olağanüstü çabalarını görselleştiriyor. 100 görsel içinden seçilen eserlerle oluşturulan sergi, ziyaretçilere sağlık çalışanlarının yaşadığı deneyimleri farklı bir perspektiften sunuyor. 31 Mart’a kadar ziyarete açık olan ‘Sağlık Çalışanlarındaki İzler’ sergisi, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve bu kahramanların hikayelerini sanat yoluyla anlatmayı amaçlıyor.

PROF. DR. TAYLAN GÜN: ‘SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YAŞAMI HAKKINDA KESİTLER VERMEK İSTEDİK’

Büyük tehlike: "Elektronik sigaralar!" Büyük tehlike: "Elektronik sigaralar!"

Liv Hospital Ankara Başhekimi Prof. Dr. Taylan Gün, 14 Mart Tıp Bayramı ve sergi ile ilgili şunları söyledi:

“Tıp Bayramı, 14 Mart 1919 yılında yaşanan bir olaydan geliyor aslında. 14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul'da tıbbiyeli öğrencilerin protesto yürüyüşüyle bu durumu protesto etmeleriyle başlayan bir serüven. Daha sonra bu 14 Mart Tıp Bayramı olarak tüm sağlık çalışanlarına hediye edilmiş Cumhuriyetimiz tarafından. Her yıl 14 Mart'ta da biz sağlık çalışanlarının bayramı olarak kutluyoruz bugünü. Biz de bu yıl bu tıp bayramına değer katabilmek için hastanemizde bir resim sergisi planlamak istedik. Sergide yaklaşık 100 görselin içerisinden 10’unu seçerek yaptık ve bunları bu görselleri yapay zekayla tablo haline getirip hastanede tüm gelen misafirlerimizin görüşüne sunduk. Tabi 14 Mart için özellikle bu görselleri seçerken sağlık çalışanlarının yaşamı hakkında kesitler vermek istedik. Dolayısıyla görsellerimiz sağlık çalışanlarının hep yaşadıkları zorluklar. Özellikle içinde bulundukları durumu hastalarla iletişimleri ameliyat sırasında veya hasta görüşmeleri sırasındaki durumlarını anlatan tablolar seçtik. Sergimize herkesi bekliyoruz. Sergimizi mart ayının sonuna kadar açık tutacağız. Herkesi bekliyoruz.” (DHA)

Editör: MURAT ÖZER