Liv Hospital, Türk Üroloji Derneği ve Üroloji Hemşireleri Derneği ile birlikte Liv Hospital Vadi İstanbul’da Üroloji Hemşireliği Sempozyumunu gerçekleştirdi.

LİV HOSPİTAL’DAN ÜROLOJİ HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU

Büyük tehlike: "Elektronik sigaralar!" Büyük tehlike: "Elektronik sigaralar!"

Açılış konuşmasını Liv Hospital Vadi İstanbul Genel Müdürü Akif Benk’in yaptığı toplantıda Liv Hospital Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Acar, Liv Hospital Üroloji Uzmanı Prof. Volkan Tuğcu, Liv Hospital Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı G. Dilek Arman ve Üroloji Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayfer Özbaş sempozyum ile ilgili bilgiler aktardı.



Liv Hospital Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Acar konuşmasında hemşireliğin en az doktorluk kadar önemli olduğunu, gerek medikal gerekse cerrahi her başarılı tedavinin arkasında hemşirelerin de bulunduğunu söyledi. Türkiye'de yaklaşık 100 yıllık geçmişi olan hemşireliğin son yıllarda çok büyük aşamalar kaydettiğini vurgulayan Acar, ileri teknolojinin tıbba girmesiyle beraber hemşirelerin de kendilerini sürekli geliştirmesi gerektiğini, bu toplantıların hemşirelerin meslekî ilerlemelerine çok büyük katkıda bulunduğuna inandığını belirtti. Acar toplantıyı düzenleyen Üroloji Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayfer Özbaş ve Liv Hospital Vadi İstanbul Üroloji Klinik Koordinatörü Uzm. Hemşire Şebnem Dinçer'e teşekkür ederek kendilerine ilk Türk Hemşireleri Safiye Hüseyin Elbi ve Esma Deniz'e ait özel eşyalardan oluşan hediyelerini takdim etti.

Sempozyumda; üroloji ameliyathane hemşireliği, üroloji ameliyathane hemşireliğine teknolojinin yansımaları, ürolojik lazer cerrahi süreçlerinde ameliyathane hemşireliği, ürolojik robotik cerrahi süreçlerinde ameliyathane hemşireliği, üroloji ameliyatları sırasında hasta güvenliği,  ürolojik cerrahi sonrası komplikasyonların önlenmesinde hemşirelik uygulamalarının önemi, ürolojik cerrahide ERAS uygulamaları, ürolojik cerrahide istenmeyen hipoterminin önlenmesi, tekrarlayan üriner sistem enfeksiyonları konuşuldu.

Liv Hospital Üroloji Klinik Koordinatör Hemşiresi ve Üroloji Hemşireleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Dinçer de “Üroloji hemşireliği alanında önemli bir etkinlik için bir araya gelerek mesleğimizi geliştirmek adına, yoğun ve titiz bir çalışma ile hap bilgilerin bulunduğu bilgi paylaşımında bulunduk. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde aracılık etmekten, sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.

Editör: Admin Admin