Modaseverler Cumhuriyet'in 100. yılına özel defilesinde buluştu

Rihanna Messika küpeleri ile "Fulljoy" lansman partisinden çıkarken görüntülendi Rihanna Messika küpeleri ile "Fulljoy" lansman partisinden çıkarken görüntülendi

Özgür Masur, Cumhuriyetimizin 100. yılını, ANATOLIA by ÖZGÜR MASUR koleksiyonunu, Tersane İstanbul’da muhteşem bir defileyle sundu.

Özgür Masur, Cumhuriyetimizin 100. yılını, Anadolu’nun eşsiz entelektüel mirasının mimarı kadınlardan ilham aldığı, yeni ANATOLIA by ÖZGÜR MASUR koleksiyonuyla kutluyor.

Dünyanın en mistik topraklarına saygı duruşu niteliğindeki 100 parçalık koleksiyon, 26 Ekim Perşembe akşamı, Tersane İstanbul’ da 100 mankenin podyuma çıktığı defilede sunuldu.

ARZU SABANCI 

Anadolu medeniyetlerinden ilham alan formları Özgür Masur evreninde içselleştirerek, birçok sanat akımından referans alan tasarımcı, yeni koleksiyonunu Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın enstitülerinde gerçekleştirdiği üç yıllık araştırma süreci ardından tamamladı.

ANATOLIA by ÖZGÜR MASUR

Anadolu'nun geleneksel üretim tekniklerini ve kumaşlarını güncel formlarla buluşturarak, kadınların bu mirasa kattığı değeri vurgulayan Özgür Masur, koleksiyonda Anadolu tarihinin ötesine, medeniyetler arası 100 yıllık bir yolculuğa çıkarken, Cumhuriyetimizin bu özel yılına atıfta bulunuyor.  

FERYAL GÜLMAN 

Masur, her bir işleme detayını toplumsal bir hikâye ile bağdaştırıyor, Anadolu kültürüne ait büyüleyici parçalara hayat veriyor. Makrome, iğne oyası, tel kırma gibi Anadolu’ya ait nüanslar, cesur ve iddialı el işçiliğiyle, Özgür Masur imzasını gözler önüne seriyor. Tamamı bu topraklarda geliştirilen işleme teknikleri ile yine bu toprakların yetiştirdiği zanaatkarlarla üretilen koleksiyon, coğrafyaya özgü eşarp bağlama, halı dokuma ve çini deseni ile bütünleşerekMasur’un eşsiz couture yeteneğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

EMEL AYAYDIN - NEJDET AYAYDIN 

Toplumu medeniyete dönüştüren kültürel ögelere, giyilebilir bir biçim kazandıran tasarımcı, klasikleşen görünümlerine Anatolia by Özgür Masur ile analitik ve kavramsal yeni formlar kazandırıyor. Anadolu’nun özü gibi couture işçiliğinde de kompozit bir yaklaşımı benimseyen koleksiyon, örf ve adetlerin metalaştırdığı kadınların, içerisinde bulunduğu sosyal ve psikolojik baskının izlerini ortaya koyuyor. 

FATOŞ ALTINBAŞ 

Anadolu topraklarına yolu düşen herkesin zihninde ikat kumaşlarından kutnuya; tel kırmasından iğne oyasına etnik birçok referans canlanırken, Özgür Masur, akıllarda kalan formları değil duyguları somutlaştırıyor ve art deco’nun avangart modern tavrıyla evrensel bir dil ortaya koyuyor.

ÖZGÜR MASUR: "ANATOLIA KOLEKSİYONU ÜLKEME BİR ARMAĞAN"

Anatolia koleksiyonunu yaşamış olduğu ülkeye bir armağan olarak tanımlayan Özgür Masur; ‘’Bu benim ikinci imza koleksiyonum ve bu süreçte kendi DNA’mın peşine düştüm. Anatolia ile kadınlarımızı onurlandıran bir koleksiyon ortaya koymaya ve bu topraklarda gizlenen hikayeleri kadının perspektifinden anlatmaya özen gösterdim. Bu topraklardaki her birey gibi bunu yaparken ben de cesaretimi Cumhuriyetimizden aldım. İşte bu yüzden sadece yüz yıllık değil, yüz parçalık bir hikâyeye dönüştü. Ben koşullar ne olursa olsun kadının gücünü kutlamaktan vazgeçmeyeceğim, çünkü Cumhuriyet sınırsız, sonsuz ve koşulsuz düşünmeyi beraberinde getirir.” diyor. 

Koreografisini ve prodüksiyonunu Uğurhan Akdeniz’in üstlendiği defilenin styling çalışmalarını Burak Sanuk gerçekleştirirken, makyaj tasarımları Kryolan ürünleri ile Ece Birsen tarafından, saç tasarımları ise İbrahim Zengin ve No21 ekibi tarafından gerçekleştirildi.

NİL BENTÜRKK

NEBAHAT ÇEHRE

İREM YARGICI 

ARZU KAPROL

GAMZE SARAÇOĞLU

GÖKAY GÜNDOĞDU 

GÜL AĞIŞ 

MEHTAP ELAİDİ 

MELİS AĞAZAT 

NUR BİLEN YAVUZER

ÖZLEM KAYA 

PELİN KAYA 

ANATOLIA by ÖZGÜR MASUR

Editör: MURAT ÖZER