TÜİK: "Yurt dışı üretici fiyatları martta arttı" TÜİK: "Yurt dışı üretici fiyatları martta arttı"

Güneş, su ve rüzgar olarak sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 700 MW'lık kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale'de bulunan Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali (RES), Hasanoba RES ile Kocalar RES'de ve Denizli'de bulunan Denizli RES projelerinde çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomiye katkı sağlama hedefleri doğrultusunda bu 4 enerji üretim tesisinden İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine gerçekleştirdiği karbon kredisi satışıyla 8.6 milyon dolarlık gelir elde edecek.

AKFEN YENİLENEBİLİR ENERJİ'DEN TEK SEFERDE 8.6 MİLYON DOLARLIK KARBON KREDİSİ SATIŞI 

Akfen, 4 rüzgar enerji santralinin 2021-2026 yıllarına ait karbon emisyon azaltım kredilerinin İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine tek seferde satışıyla 8.6 milyon dolarlık gelir elde edecek. Böylelikle şirketin toplam karbon kredisi satışları 11.8 milyon dolara ulaşacak.

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği karbon satışları sonucu Türkiye'ye yaratılan ekonomik değer 11.8 milyon dolar olarak gerçekleşecek. Karbon kredisi satış işlemlerinden elde edilen gelir işletmede olan çevresel sürdürülebilirlik odaklı enerji projelerin devam eden faaliyetleri kapsamında değerlendirilirken, şirketin yenilenebilir enerji alandaki faaliyetlerinin büyütülmesine de kaynak sağlayacak.

“TÜRKİYE'NİN ENERJİ SEKTÖRÜNDEKİ DÖNÜŞÜMÜNDE ÖNCÜ OLUYORUZ"

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, "8.6 milyon dolarlık karbon kredisi satışımız sadece bir finansal başarı değil, aynı zamanda Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektöründeki gelişimine de önemli bir katkıdır. Bu başarı, sadece şirketimizin finansal sağlamlığını ve büyüme potansiyelini göstermekle kalmıyor, Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanında küresel bir lider olma yolunda konumunu güçlendirirken, ekonomimize de önemli bir değer katıyor" ifadelerine yer verdi. 

Karbon kredisi satışından elde edilen gelirlerin Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarını genişletme çabalarına önemli bir destek sağlayacağının altını çizen Güngör, “Bu da hem ekonomik büyümemizi hem de çevresel hedeflerimizi destekleyecek bir yatırım olacaktır. Bu başarı, Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Türkiye'nin enerji sektöründeki dönüşümünde öncü bir rol oynamasının yanı sıra ulusal ekonomimize ve çevre politikalarımıza katkıda bulunmamızı sağlıyor" şeklinde konuştu. 

Editör: MURAT ÖZER