Yönetmen ve senarist Neslihan Kültür ve 5 DUYU filmi projesinin oyuncuları ile röportajımız...

Birçok belgesel ve festival filmi çekmiş olan Neslihan KÜLTÜR’ün filmleri ulusal ve uluslararası önemli festivallerde gösterilmiş ve birçok başarı elde etmiştir. Daha çok art house (sanat filmi) tarzında filmlere imza atan yönetmen, bu kez farklı bir konu ile karşımıza çıkmayı hedefliyor. Tür olarak komedi filmi tarzında olan ‘5 Duyu’ filmi beş engelli karakterin enteresan hikayesini konu alıyor.

ÇOK RENKLİ KAREKTERLER İLE BU YOLA ÇIKIYORUZ. .

Neslihan KÜLTÜR’ün kaleme aldığı senaryo, bugüne kadar türüne pek rastlanmamış türden trajikomik bir hikaye. Beş engelli karakterin beşinin de engeli birbirinden farklı  (görme, işitme, yürüme, cücelik ve kekeme) ancak beş karakterde birbirlerini tamamlayan bir grup. Bir çete öyküsünün konu alındığı filmde sürpriz isimlerde yer alacak. Başrollerinde Ümit Odacı, Görkem Gözalıcı ve Metin Şentürk gibi isimlerin yanı sıra çok bilindik başarılı oyuncularda engelli karakterlere vücut bulduracak. Aynı zamanda bir çok isim tarafından dikkatleri çeken projede bir çok ünlü isim konuk oyuncu olarak yer alacak. Bugüne kadar engelli projeleri dram türünde karşımıza çıkmış genellikle bir mağduriyete fokuslanmıştır. 5 DUYU filmi, bütün bu filmlerin aksine  beş engelli karakterin güçlü ve espritüel yönlerini öne çıkaran, kendileriyle barışık mizahi bir film olarak izleyiciyi ters yüz etmeyi planlıyor. 

5 DUYU film senaryosu, Ümit ODACI’nın genellikle cesur ve yapılması zor işleri konu alan yönetmen Neslihan KÜLTÜR’e ulaşarak hayatının film yapılması talebi üzerine iletişim kurması sonucunda ortaya çıksa da, bu karakterlerle uzun zaman vakit geçiren yönetmen gözlemleri sonucu hikayeyi çok farklı bir yere evirerek yelpazeyi genişletmiş ve trajikomik bir öykü yazmaya karar vermiştir.  Senaryo yazım süresince karakterlerin engelli motorsikletleriyle dolaşmış onların takıldığı mekanlara birlikte gitmiş hatta evinde bir çok gün vakit geçirmiştir. Bu noktada karakterleri yakından ve kusursuz inceleme fırsatı bulmuştur. Her geçen gün onların farklı yönlerini keşfeden yönetmen senaryoda bu konuları titizlikle çalışmıştır. Karakterleriyle adeta bir aile ortamı kuran yönetmenin çalışma tarzı filmin gerçekçilik yönünde önemli bir rol oynamıştır. 

5 DUYU filmi ile hedeflenen, hem ulusal uluslararası bir çok film festivalinde ülkemize ödül kazandırmak hem de her türlü hedef kitleyi sinema salonlarında yer yer güldürmek yer yer duygulandırmaktır. Geniş bir hedef kitleye hitap eden öykü, bir çok alanda ses getirecek gibi görünüyor.  

Editör: MURAT ÖZER