Yaklaşık olarak her 4 yılda bir gerçekleşen ve Bitcoin madenciliği sürecinde blok başına ödülleri yarıya indiren Bitcoin yarılanmasına -halving- 140 günden az kaldığını ifade eden WhiteBIT Kurucusu Volodymyr Nosov, “Her dört yılda bir gerçekleşen halving, Bitcoin'in kısıtlı arzının doğası. Bu sayede Bitcoin enflasyona karşı dirençli bir dijital varlık halini alıyor. Bitcoin'in madencilik ödüllerinin azalmasının, daha az verimli çalışanların madencilik işinden vazgeçmesini ve havuzlara katılmasını hızlanıyor. Bu sayede kripto para piyasasının bütünlüğü sağlanıyor” dedi.

TÜİK: "Yurt dışı üretici fiyatları martta arttı" TÜİK: "Yurt dışı üretici fiyatları martta arttı"

VOLODYMYR NOSOV

VOLODYMYR NOSOV: "YARILANMA SAYESİNDE BITCOIN ENFLASYONA KARŞI DİRENÇLİ BİR DİJİTAL VARLIK HALİNİ ALIYOR"

Bitcoin'in temelleri, madencilerin karmaşık matematik problemlerini çözerek kazanabilecekleri bu ödüllerin her 210 bin bloktan sonra yarı yarıya azaltılmasını öngörecek şekilde atıldı. Nisan 2024 itibarıyla tamamlanması beklenen ve Bitcoin madenciliğinden elde edilen ödülleri yarı yarıya indiren Bitcoin yarılanmasına 140 günden az kaldı. Ukrayna merkezli kripto para borsası WhiteBIT’in kurucusu Volodymyr Nosov, Bitcoin yarılanmasına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. 

“BITCOIN’DE YÜKSELİŞİN 2024-2025’TE GERÇEKLEŞMESİNİ OLANAKLI GÖRÜYORUZ” 

Bitcoin’de ilk yarılanmanın Kasım 2012’de gerçekleştiğini hatırlatan Nosov, “2012’nin sonuna kadar Bitcoin fiyatında dikkate değer bir gelişme görülmese de kripto para birimlerinin piyasa değeri açısından en büyüğü 2013 yılını bin doların üzerinde tamamladı. Temmuz 2016’da ikinci yarılanma gerçekleşti. Bitcoin tarihinin en kritik boğa koşularından biri de bu yarılanmayı takip eden yılda yani 2017’de görüldü. O yılı yaklaşık 11 bin dolar seviyesinde tamamlayan Bitcoin’in bu yükselişi, bir sonraki yarılanmaya kadar sürdü. 11 Mayıs 2020’de gerçekleştirilen üçüncü yarılanmada da Bitcoin fiyatı yükseliş trendi gösterdi. Fakat esas artış, 2021’de gerçekleşti. Şirket olarak, benzer bir senaryo ile Bitcoin’de yükselişin 2024-2025 yıllarında gerçekleşmesini olanaklı görüyoruz” şeklinde konuştu. 

“BITCOIN YARILANMASI KRİPTO PARA TOPLULUĞU İÇİN EN KRİTİK OLAYLARDAN BİRİ” 

Bitcoin yarılanmasının kripto para topluluğu için en kritik olaylardan biri olduğunu söyleyen Nosov, “Bitcoin için uzun vadeli yatırım düşünenlerin bu kavramın nasıl çalıştığını anlaması önemli. Bitcoin kripto para birimlerinin amiral gemisi ve bu sebeple her kripto para borsasından alınabilir. Bu noktada yatırımcılar, kolay Bitcoin alım satımı yapabilecekleri, lira, dolar, euro ve diğer itibari para birimleriyle işlem gerçekleştirebilecekleri kripto para borsalarını tercih etmeliler” ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER