Lifli beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekmek üzere bir araya gelen Nestle OptiFibre, Ece Vahapoğlu ve İkon restoranları, yazı, özel olarak hazırlanan bir Fit Menü ile karşılıyor.

ECE VAHAPOĞLU

Sağlıklı beslenme alışkanlığının olmazsa olmazlarından biri olan yeterli lif tüketimi konusunda tüketicileri bilgilendiren Bitkisel Kökenli Lif Kaynağı OptiFibre, Ece Vahapoğlu ve İkon restoranları ile özel bir Fit Menü oluşturulmasını destekledi.

Beyonce'den 'Country' albümü ‘Cowboy Carter’ hakkında açıklama Beyonce'den 'Country' albümü ‘Cowboy Carter’ hakkında açıklama

İPEK ÖZÇIRPICI 

OptiFibre-Ece Vahapoğlu Fit Menü’nün İkon Happy Moon’s Galataport’taki tadım etkinliğinde sağlıklı beslenmeyi önemseyen isimler bir araya gelirken Nestle Tüketici Sağlığı İş Birimi Yöneticisi İpek Özçırpıcı “Beslenme planlarımızda karbonhidrat, protein ve yağlara yer vermenin ve bunları dengeli tüketmenin önemi hemen hemen hepimizin bildiği bir konu. Ancak en az onlar kadar önemli olan lifleri yeteri kadar tanımıyor, tükettiğimiz bazı yiyecekler bol lifli olsa da bilmiyoruz. Sağlığına beslenmesine yıllardır dikkat eden, bir anne olarak daha da dikkatli olan Ece Vahapoğlu’nun lifli gıdaları içerecek şekilde özel olarak hazırladığı menüyü, yine lezzet ve sağlığı bir arada sunan ve gerçekten bir ikon olan İkon Happy Moon’s’un sunumuyla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Nestle OptiFibre ile lif zenginliği artırılan Fit Menü’nün, İkon misafirlerinin vazgeçilmezlerinden olacağına inanıyoruz” dedi.

AKASYA ASILTURKMEN 

Nestle Health Science’ın günlük olarak yeterli miktarda lif tüketemeyen kiler için geliştirdiği OptiFibre Bitkisel Kökenli Lif Kaynağı, besin takviyesi sağlıyor. Günlük kullanıma kolayca dahil edilen OptiFibre Flora, nötr tadı dolayısıyla soğuk veya oda sıcaklığındaki tüm gıdalarda kullanılabiliyor.

DERYA ÖZEL 

Galataport, Akmerkez  ve Yalıkavak Marina’daki İkon Happy Moon’s restoranlarının yaz menüsünde yer alan OptiFibre-Ece Vahapoğlu Fit Menü, sağlığına özen gösterenlere harika bir yaz vaat ediyor. Happy Moon’s … “….” dedi.

ECE VAHAPOĞLU - İPEK ÖZÇIRPICI 

OptiFibre X Ece Vahapoğlu Fit Menü’nün, Nestlé Health Science Tüketici Sağlığı İş Birimi Lideri İpek Özçırpıcı’nın katılımıyla gerçekleşen İkon Galataport’taki ilk tadım etkinliğinde sağlıklı beslenmeyi önemseyen isimler bir araya geldi.

HATİCE ASLAN 

“Bugüne dek pek çok kişi, bir mekana gittiğinde benim tavsiyelerimi göz önünde bulundurarak sipariş verirdi, şimdi marka elçisi olduğum OptiFibre ile İkon’larda bu yemekleri yiyebilecekler” diyen Ece Vahapoğlu ve OptiFibre davetine katılan; Hatice Aslan, Öykü Çelik, Şebnem Özinal, Lale Çangal Hünal, Akasya Asıltürkmen, Şahika Ercümen, Tuğçe İrtem, Elmas Çakar, Nihan Kayalıoğlu, Melis Dilmener, Özge Zeki, Pelin Baykal Akgün, Nurdan Tol, Derya Özel, Mukaddes Kaya, Aypen Telci’nin yanı sıra Diyetisyen Berrin Yiğit, Diyetisyen Gizem Keservuran, Diyetisyen Zehra Bora da Fit Menü’yü ilk tadanlar arasında yer aldı.

LALE ÇANGAL HÜNAL

LIFA GIDALAR TANIYALIM TANIYALIM 

Bitkisel gıdalarda bulunan ve sindirilemeyen karbonhidratlar lif olarak adlandırılır.* Lifler, sofra şekeri ve nişasta gibi diğer karbonhidratların aksine sindirim sistemimiz tarafından sindirilemez ve emilemez ama kalın bağırsaklarımızdaki faydalı bakteriler tarafından kullanılır ve bizler için faydalı öğelere dönüştürülürler. Tahıllar, kuru baklagiller, patates, bezelye, kuşkonmaz, yulaf, arpa, elma, muz gibi birçok yiyecek yüksek oranda lif içerir. 

ÖYKÜ ÇELİK 

Sağlıklı bir beden için insan vücudunun günlük ortalama lifli gıda ihtiyacı 25-30 gramdır. Yani günde en az 25 gram life denk gelecek kadar lifli besin tüketerek, hem daha sağlıklı bir sindirim sistemine kavuşmak hem de daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak mümkün.

ŞAHİKA ERCÜMEN 

* Dhingra, D., Michael, M., Rajput, H. & Patil, R. T. Dietary fibre in foods: a review. J. Food Sci. Technol. 49, 255–66 (2012) & Samur, G. & Mercanlıgil, S. M. Diyet Posası ve Beslenme. (T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı, 2008

ŞEBNEM ÖZİNAL

** Administration, U. S. F. and D. Nutrition Facts Label: Dietary Fiber. Dietary Fiber 2 https://www.accessdata.fda.gov/scripts/InteractiveNutritionFactsLabel/factsheets/Dietary_Fiber.pdf. (Erişim tarihi: 01.10.2018)

NİHAN KAYALIOĞLU

Editör: MURAT ÖZER