Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

EMİR - BERFE GÖNÜL, NEŞE - EROL GÖNÜL , YELİZ - EMRE GÖNÜL 

'Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği'nden anlamlı iftar daveti 'Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği'nden anlamlı iftar daveti

"Parıltılı Hisseli Harikalar Kumpanyası" müzikali, 4 Aralık 2023'te Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi'nde izleyicilerle buluştu. Haldun Dormen’in kaleminden çıkan bu etkileyici eser, Yeliz Yalçın’ın yönetmenliğinde sahnelendi.

GÖRMEYEN GENÇ YETENEKLER SAHNEYE ÇIKIYOR 

Bu muhteşem gösteri, Nükhet Duru, Yonca Evcimik ve Yansı’nın müzikleriyle zenginleşti. Görmeyen genç yeteneklerin sahneye çıkışı ise müzikalin en etkileyici anlarından biri oldu.

JAN - SENNUR GÖNÜL, NEŞE - EROL GÖNÜL 

Gençlerin performansları, müzikalin sadece sanatsal bir gösteri olmadığını, aynı zamanda önemli bir sosyal mesaj taşıdığını gösterdi. Oyuncu kadrosunda, Parıltı öğrencilerinin yanı sıra Abdullah Avcı, Ali Solak, Ali Çağdaş Çakır, Burcu Kara, Çağla Şen, Erhan Temiz, Hande Sezer Pekcan, Hilal Özdemir, Hüseyin Cem Durak, Mert Avcı, Nuri Develi, Yeliz Yalçın ve Yansı’nın bulunduğu müzikalde, izleyiciler keyifli dakikalar yaşadı.

GÜLŞAH ALKOÇLAR 

ÇADIR TİYATROSUNUN HİKAYESİ 

Müzikal, bir çadır tiyatrosunun assolistinin ani ayrılışının ardından yaşadığı maddi ve duygusal zorlukları konu alıyor. Bu zorlu süreçte, beklenmedik bir kahramanın – çadırın çaycısının – ortaya çıkışıyla kumpanya, İstanbul sahnelerinde yeni bir başarıya yelken açıyor. Sıcacık bir komedi ve derin bir dramın harmanlandığı bu eser, seyirciyi hem güldürüyor hem de düşündürüyor.

NEŞE GÖNÜL - BERRİN ZORLU - FERYAL GÜLMAN 

BİLET GELİRLERİ GÖRMEYEN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE 

Müzikalden elde edilen bilet gelirleri, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği tarafından görmeyen çocukların eğitimi için kullanılacak. Bu, sanatseverler için sadece muhteşem bir gösteri izlemekle kalmayıp, aynı zamanda anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunma fırsatı sundu.

İzleyiciler arasında, Emine Özilhan, Feryal Gülman, Gülşah Alkoçlar, Arzu Savgı, Sevim Uyar, Beyza Uyanoğlu yer aldı.

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Başkan Yardımcısı Neşe Gönül, “Parıltı Derneği çocukları bu işe bir buçuk yıldır emek harcadı. Bu gece emeklerinin karşılığını görmüş oldular. Herkesin huzurunda önce Parıltı çocuklarına sonra tüm sponsorlarımıza ve sanatçılarımıza teşekkür ederim” dedi.

Gecenin sonunda, destek veren oyunculara, Parıltı oyuncularına, sanatçılara ve ana sponsoru olan Miramare Otelleri’ne ve diğer sponsorlara plaketleri takdim edildi. Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri olan Asuman Tokgöz, Ayşe Hale Bacakoğlu, Berrin Zorlu, Duygu Kayaman, Ebru Özer, Esra Soydan, Elif Yücel, Fatma Özlem Şen, Gülbin Yıldırım, Hande Sezer Pekcan, Hülya Avcı, Monik İpekel, Nuran Koçdur, Selva Kazova’yı sahneye davet eden Neşe Gönül, hep birlikte Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak geceyi bitirdi

PARILTI GÖRMEYEN ÇOCUKLARA DESTEK DERNEĞİ 

Türkiye’de ilk ve tek görme engelli çocuk derneği olan Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği 2003 yılında görmeyen çocukların aileleri tarafından kurulmuştur. Özellikle bebeklik, çocukluk ve yetişkinlik çağında görme engeli doğuştan ya da sonradan olan çocuklarımızı bağımsız yaşama hazırlamak amacıyla kaynaştırma çalışmalarını sürdürmektedir.

Editör: MURAT ÖZER