Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, ABD ile Ukrayna krizini Alaska Zirvesi’nde sağlanan uzlaşılar çerçevesinde görüşmeye devam edeceklerini bildirdi.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirdi. ABD ile Rusya arasındaki temaslarda duraklama olup olmadığı sorusuna Uşakov, “Duraklama olduğunu söyleyemem ancak önemli bir gelişme yok. Temaslar çeşitli düzeyde sürdürülüyor. Washington ve Moskova'daki büyükelçilikler çalışıyor” yanıtını verdi.

Putin, Endonezya Devlet Başkanı Subianto ile Moskova'da bir araya geldi
Putin, Endonezya Devlet Başkanı Subianto ile Moskova'da bir araya geldi
İçeriği Görüntüle

Uşakov, iki ülke arasındaki temasların sınırlı olduğunu kaydederek, “Konular değişmedi. En önemli konu Anchorage Zirvesi’nde sağlanan uzlaşılar. Çalışmalarımızdaki konu bu. Bu uzlaşılar çalışır vaziyette. Ne biz ne de Amerikan tarafı bunlardan vazgeçti. Ukrayna krizini görüşmeye devam edeceksek, bunu Anchorage'de varılan uzlaşılar temelinde yapacağız. Eğer bu yol izlenirse, barışçıl çözüme ulaşılabilir” dedi.