Sakura Mimarlık kurucu ortağı ünlü mimar Sema Yazıcı gelecek hedeflerini HaberChannel.com'a anlattı.

ÜNLÜ MİMAR SEMA YAZICI HABERCHANNEL.COM'DA...

Müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini, kendi marka çizgisini bozmadan özgün tasarım fikirleriyle zamanında karşılaması ile kısa zamanda başarıya ulaşan Sakura Mimarlık kurucu ortağı Sema Yazıcı ve kardeşi Yadigar Tanrıverdi, konut ve villa projelerine ek olarak otel, yeri, ofis, mağaza, cafe & restaurant proje, tasarım ve uygulamalarındaki başarılı çalışmaları ile dikkat çekiyor.

YADİGAR TANRIVERDİ - SEMA YAZICI 

SAKURA MİMARLIK

SAKURA NEDİR? BU İSMİ NASIL BELİRLEDİK? ONU ANLATALIM!..

Sakura Japonların Kiraz Çiçeği anlamına gelir. Sakura’lar Mart ve Nisan aylarında çiçek açarak inanılmaz güzel görüntüler oluşturur. Japonlar bu doğa olayını Sakura Zen Sen yani “hayatın yeniden doğuşu “ olarak festivaller ile kutlar. Kısacası hem estetik görüntüleri hem de felsefi bakış açısı ile Sakura özel sektörden sonra kendi şirketimizi kurarken bizim için ilham kaynağı oldu. 

'MÜŞTERİLERİMİZİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

İstanbul Etiler’de bulunan ofisimizde iç mimari alanda tasarım, proje ve anahtar teslim uygulama işleri yapıyoruz. Perakende, otel, yeme içme sektörü, ofis ve butik konut projeleri yapıyoruz. Aslında sektör olarak ayrım yapmıyoruz. İç mimarinin dokunduğu her alanda hizmet veriyoruz.

Projelerimizin hepsinin ayrı bir hikayesi var. İnsanların hayatına dokunmayı, doğadan ilham almayı, sanat ile dokunuşlar yapmayı çok seviyoruz. Yurt içinde kurumsal birçok marka ile çalışırken Irak, Moskova, Nijerya, Kıbrıs gibi uluslararası projelerde de yer alıyoruz.

Sakura Mimarlık’ın yanı sıra pandemiden sonra yerli ve ithal aksesuar ve butik objelerimiz  için Sakura Konsept Markasını kurduk. Teknoloji alanına da yatırım yaparak ürünlerimiz e-ticaret sitemizde satışa sunduk. Ürünlerimizi görmek isteyenler diledikleri zaman Etiler’deki villamızı ziyaret edip bahçemizde keyifli vakitler geçirebiliyorlar.

Biz iki kadın girişimci olarak kendi çizgimiz ile her daim üretmeye, projelerimizi geliştirmeye ve yepyeni fikirlere devam edeceğiz.

SEMA YAZICI KİMDİR? OKUYUCULARIMIZ İÇİN KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

2004 yılı Maltepe Üniversitesi İç mimarlık bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin arkasından hem tasarım ofislerinde hem de inşaat firmalarında çalıştı. Bu sektörlerde uluslararası bir çok marka ile çalışma fırsatı yakaladı ve PMP (Proje Yönetimi ) sertifikası alarak kendisini geliştirmeye devam etti.

Özel sektörde kazandığı 15 yıllık tecrübe ile 2018 yılında hem kızkardeşi hem de meslaktaşı Yadigar Tanrıverdi ile Sakura Mimarlık firmasını kurdu. İç mimari alanda tasarım, proje ve anahtar teslim uygulama alanında birçok butik projeye imza atarken yepyeni bir marka daha oluşturdular. Pandemi ile birlikte teknoloji alanına yatırım yaparak Sakura Konsept olarak geliştirdikleri yeni markaları ile hem yerli hem ithal dekorasyon ürünlerini e-ticaret sitelerinde ve Etiler’deki ofislerinde satışa sunuyorlar.

Evli ve iki çocuk annesi olan Sema Yazıcı iş ve özel hayatı arasında her zaman programlı ve disiplinli bir şekilde yaşamayı tercih ediyor. Bu sayede iş yoğunluğunu düzene sokarken aile yaşantısına da vakit ayırıyor.  

Her fırsatta doğaya kaçmak ve ailecek tatil yapmak en büyük motivasyonu. Projelerindeki tasarımlarında doğadan ilham alıyor, sanatsal dokunuşları ve özgün tasarımlar yapmayı seviyor. Kitap okumak, psikoloji ve kişisel gelişim konuları ile ilgilenmek hayatının bir parçası. Kitap okumak kadar yazmayı da çok seviyor ve bu konuda eğitimler alıyor. Mesleki konularda gazete ve dergilerde yayınlanmış birçok makale ve yazıları bulunuyor.

LIV Hospitlity Desing Awards'tan MSE'ye ödül!.. LIV Hospitlity Desing Awards'tan MSE'ye ödül!..

Röportaj: Cem Tayanç 

Editör: MURAT ÖZER