Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından CEESS Globalin 25. yılı onuruna Mercure Hotel’de düzenlenen özel etkinlikte konuşan CEESS Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, güncel çalışmaları, gelecek hedefleri ve gayrimenkul sektörü ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

‘Bir emlak firmasından çok daha fazlası’ diyen CEESS Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, gayrimenkul sektörü ile alakalı değerlendirmelerde bulunarak CEESS Global olarak gayrimenkul sektörünü geleceğe taşıdıklarını dile getirdi. Sektörde 25 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Sarıalioğlu, sektöre vizyon katarak sektörün dinamiklerini hızlandırmak için başarılı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Sarıalioğlu, CEESS Global olarak 1998 yılından 2023 yılına kadar neler geliştirildi, geçmişten bugüne gayrimenkul sektörüne kattıklarını değerlendirdi. Sektördeki durgunlukla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıalioğlu, gayrimenkulü bir haftada nakit satma garantisi ile sektörde bir ilke imza attıklarını belirtti.

SEMİH SARIALİOĞLU

Semih Sarıalioğlu, “Global dünyada birçok yatırım fonu ve müşteriye hizmet veriyoruz. Bu fonla anında alımlar gerçekleştirebiliyoruz. CEESS VR ile 3D sanal tur fırsatı ile dünyanın neresinde olursanız olun 3D VR turlarımızla müşterilerimize hayallerindeki gayrimenkulü sanal olarak keşfetme imkanı sunuyoruz. Müşterilerimiz bundan çok memnun. Trabzon’da yaşayan bir müşterimiz İstanbul veya başka bir ilde beğendiği gayrimenkulü sanal olarak görebiliyor. Mülkleri gerçek ve adil fiyatlarla buluşturuyoruz. ‘Her satıyorum’ diyenin mülküne hizmet vermiyoruz” dedi.

SEMİH SARIALİOĞLU, HER YENİ YIL BAŞLANGIÇI YENİLİKLER İLE BİRLİKTE GELİYOR

Sektördeki tecrübemiz ve kurumsal yapımızla Trabzon’dan çıkarak dünya çapında bir firma olma başarısı gösterdik. Dünyada konuşuluyoruz. Toplantılara davet ediliyoruz. 16 bayilik başvurumuz var. Bu bayilik başvurularını değerlendiriyoruz. Çok iyi denetleyerek yolumuza emin adımlarla ilerlemeye gayret ediyoruz. Business hizmet veriyoruz. Birçok inşaat firmasının çözüm ortağıyız.

CEESS AKADEMİ EĞİTİM

CEESS Akademi ile eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunan bir kuruluşuz. Amacımız, öğrencilere, profesyonellere ve kurumsal şirketlere yenilikçi ve kaliteli eğitim imkanı sağlamaktır. Uzmanlarımız akademimizden eğitimlerini tamamlayıp, sertifikalarını aldıktan sonra direk tüketici ve satıcıya hizmet veriyorlar.

ERDEM ÖKTEMUS - SEMİH SARIALİOĞLU 

SANATA DESTEK

Sanatın yanındayız. Sanat eserlerine destek veriyoruz. Yeni projelere mimar, mühendislerimize sanatsal dokunuşlar yapıyoruz. Bakış açısını değiştiriyoruz.

TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ

25 yıllık tecrübemizi teknoloji ile buluşturduk. CEESS mobil, Android ve Apple sistemi ile çalışıyoruz. CEESS sosyal sorumluluk projesi ile en yakınımızdakilerin ihtiyaçlarına dokunuyoruz.

TRABZON’DA STAJ YAPTIM

Sektörde Anadolu’da yetiştim, tecrübe ettim ve stajımı tamamladım. Anadolu’da bir şeyleri başardığında dünyada bir şeyleri başarmak daha kolay. Trabzon’daki müşterilerimize en iyi hizmeti verdik. Mükafatını aldık. Taşlı yollarda koştuk. Sürekli yollardayız. Başarımız sektörü en iyi yere getirene kadar, bir Trabzonlunun yaptığını anlatana kadar mücadelemi vereceğim. Vermeye de devam edeceğim. Bunu ekip arkadaşlarımla başarıyoruz.

UZMAN KADRO İLE ÇALIŞIYORUZ

Gayrimenkul sektörü çok önemli bir kurum. Sektörümüz büyük paralara hizmet ediyor. Bir finans sektörü neyse gayrimenkul de odur. Uzman kadro ile gelişerek, doğru görerek, vizyon sahibi insanlarla çalışmalıyız. Sektördeki dinamiklerle her daim toplantılar yapıyoruz.

GAYRİMENKUL HER ZAMAN KAZANDIRIR

Faiz gelip geçici bir argüman. Ekspertizi doğru uzman kişi tarafından yapılmışsa, piyasadaki durgunluklarla gayrimenkul yüzde 40 gerileme yaşadı. Piyasadaki gayrimenkul minimum seviyeye düşmesi ile personel giderleri ciddi zam yedi. Kurlarda yaşanan zamlarla birleşince finans sektörü kendini toparlayıp faiz oranı aşağı inince bugün yüzde 45 kar zannedip diyerek parasını mevduata yatıranlar, önümüzdeki senelerle oradan aldığı faizle gayrimenkul alamayacak. Yüzde 65-70 kar getirecek mülklere garanti veriyoruz. Piyasalar düzeldiği zaman bire 4 bire 5 kazanacaklar. Gayrimenkul yatırımcıları için bugün tam da alma dönemi. ‘Herkes satarken alan, herkes alırken satan’ olursan dün olduğu gibi bugün de kazanırsın. Bugünü iyi değerlendiren yarın ailesi için ciddi yatırımlar yapmış olacak. İleriki zamanlar da kazanacaklar. Ramazan ayından sonra ciddi artış bekliyorum. Geçmiş dönemlerdeki krizleri gören ve analiz eden birisi olarak parasını gayrimenkule değil de mevduata yatıranlar çok pişman olacaklar.

PARA KÜSERSE DAHA GELMEZ

Para kolay kazanılmaz, kaybettiğin zaman küser bir daha sana gelmez. Parayı en iyi değerlendirme yollarından birisi de gayrimenkul sektörüdür. Sektörümüzde de profesyonel firmalar ve uzman kişilerle çalışılmalıdır.

YOĞUN EMEK HARCADIK

Önceden yaşadığımız hatalardan ve sektördeki eksikliklerden ders alarak ciddi bir yapılanmaya geçtik. Sektördeki diğer firmaların yapmadığı, sektörümüzde olması gerekenleri belirledik. Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla çağrı merkezimizi kurduk. Burada, gayrimenkul ile ilgili satın alma sürecinde detaylı bilgi aktarımı, dijital pazarlama platformlarında etkili bir şekilde sergilenme ve müşteri sorunlarına anında cevap verebilmek için yoğun bir emek harcadık. Müşteri memnuniyetini artırmak, internet sitelerine açıklamalar eklemek ve resimleri eksiksiz bir şekilde eklemek için çağrı merkezimizi tek bir merkezden yönetiyor ve başarıyla devam ettiriyoruz. Bundan sonraki versiyonlarda da bu başarıyı sürdürmeyi hedefliyoruz.

HIZLI ÇÖZÜM

Bunun yanı sıra, müşteri verilerini hızlı ve etkili bir şekilde toplamak amacıyla sahada  aktif bir şekilde faaliyet gösteren bir mobil ekip oluşturduk. Bu ekip, sizin elinizdeki müşteri taleplerine daha hızlı çözümler üretebilmek adına emek harcıyor. Fikir alışverişi yapabileceğimiz, eksiklerimizi giderebileceğimiz, pazarlıklarda ciddi destek alabileceğimiz, firmamızı temsilde güç kazanabileceğimiz bir birim kurduk.

GÜÇLÜ SUNUM

Dijital pazarlama alanındaki aktivitelerimizi ve gücümüzü daha da geliştirebilmek için IT bölümümüze Ertuğrul Bey'i entegre ettik. Bu entegrasyon, sanal gerçeklik, VR gözlük programları ve ardından yapay zekanın sistemimizle birleştirilmesini içeriyordu. Firmamıza özgün sunum teknikleri geliştirerek, gayrimenkulü daha kolay ve kaliteli bir şekilde göstermek için ciddi bir yatırım ve emek harcadık. Bu süreç yaklaşık iki yıldır devam etmektedir ve bugün artık sona çok yaklaştığımızı söyleyebiliriz. Sektörde birçok firma, gayrimenkullerini sadece kısmi olarak tanıtabilirken, biz bu süreci tamamen kendi gücümüzle yöneterek müşterilere güçlü bir sunum yapma imkanı sağlıyoruz. Bu, sadece internet sitelerinde adınızı bildiğiniz birçok rakip firmadan farklı bir konumda olmamızı sağlıyor.

TÜDİP heyetinden, İstanbul Valiliğine ziyaret TÜDİP heyetinden, İstanbul Valiliğine ziyaret

KURUMSAL HİZMET

Kurumsal vizyonumuzu anlatan tam 100 sayfadan oluşan çok önemli bir katalog oluşturduk. Bu katalog, müşterilerimize, müteahhitlere, firma yapımcılarına ve diğer paydaşlara hem bilgi sağlayabileceğimiz hem de kendimizi etkili bir şekilde anlatabileceğimiz mükemmel ve eşsiz bir kaynak haline geldi. Bu katalog yazar, grafiker, üniversite hocamızdan, idare kadromuzdan ve dışardan destek aldığımız öngörülü insanların fikirleriyle birleşerek ortaya çıktı. Yılların tecrübesi ve öngörüsüyle şekillenen bu katalog, sadece bir katalog olmanın ötesinde bir kitap gibi değerlendirilmeli. Çalışmanın adının sadece 'katalog' olmaması gerektiğine inanıyorum; çünkü ciddi bir çalışma ve emeğin ürünü olarak, gayrimenkul sektörüne dair kapsamlı bir kaynak olma özelliğini taşıyor."

ANADOLU’DAN AÇILDIK

Anadolu’da var olmanın ötesinde global bir perspektif oluşturarak zihnimizi güçlendirmeyi ve faaliyetlerimizin gücünü de hissettirebilmeyi hedefledik. Bu doğrultuda, İstanbul'un en güzel yerinde kalıcı bir genel merkez organizasyonu kurmak için ciddi yatırımlar yaptık. Merkezi ofisimiz bugün 75 sözleşmeli ilana ulaşarak sektörde güçlenmeye devam ediyor. İstanbul'un tam merkezinde Quasar İstanbul projesindeki ofisimizde, şehri terasın 21. Katından izleyerek ufkumuzu sürekli genişletiyoruz.

AİLEMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ

Gayrimenkul piyasası şu anda zorlu bir dönemden geçiyor ve biz büyüme sürecindeyiz. Rabbimin lütfuyla, bu zorlu dönemde faydalanabileceğimiz ve bize yön verebilecek önemli bir birim oluşturduk. Sizler gayrimenkul satarken farklı neler yapabileceğinizi öğrenebileceğiniz ve destek alabileceğiniz önemli bir kaynaktır kendisi. Herkesin ayrıntılı ve bire bir destek alabileceği bir yapı oluşturduk. Bu süreçte her gün bir üstüne koyarak, birimleri artırarak ve ailemizi daha da güçlendirecek şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz.

SEMİH SARIALİOĞLU KİMDİR:

Türkiye’nin en başarılı yatırım danışmanları arasında yer alan Semih Sarıalioğlu, denizcilik, inşaat, gıda, uluslararası taşımacılık ve tekstil sektörlerinde faaliyetleri olan bir aile ortamında yetişti ve ticarete de bu aile ortamı içinde başladı. 25 yıl önce, Semih Sarıalioğlu Türkiye’nin dünyaya açılmasına öncülük eden lider gayrimenkul yatırım danışmanlık şirketi CEESS Global’i kurmuştur. CEESS Global temel olarak tamamlanan inşaat projeleri, süregelen ikinci el projeler, arsa ve arazilerin satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmekte, gayrimenkul yatırımcılarına ve büyük holdinglere üst düzey danışmanlık hizmeti vermektedir. "Herkes Satarken Alan, Herkes Alırken Satan Gayrimenkulde Daima Kazanır" sloganıyla tanınan Semih Sarıalioğlu, gayrimenkul sektöründe bilinen bir marka haline gelmiştir. Ayrıca, çeşitli televizyon programlarında ve yayın organlarında gayrimenkul konusunda tecrübelerini paylaşmaktadır. Üniversitelerde de öğrencilere bu sektöre ilişkin rehberlik yapmaktadır. Gerçekleştirdiği projeler ve elde ettiği başarılarla gayrimenkul sektöründe kısa sürede dikkatleri üzerine çeken CEESS Global, saygın kurumlara, ulusal ve uluslararası gayrimenkul yatırımcılarına vermiş olduğu nitelikli danışmanlık hizmeti ve hızlı çözümlerle fark yaratarak gayrimenkul pazarında başarıları ile birçok önemli ödülle taçlandırılmıştır. Bu başarılar CEESS Global’i Türkiye’nin lider gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden biri haline getirirken Semih Sarıalioğlu’nun da Türkiye’nin en başarılı gayrimenkul danışmanları arasında yer almasını sağlamıştır. Gayrimenkul sektörüne katkı sağlayacak yenilikleri ve güncel teknolojik uygulamaları sektöre kazandırma vizyonuyla; NFT, Token ve Metaverse projelerine yönelik önemli yatırımlar gerçekleştiren Semih Sarıalioğlu bu alanda sektöre öncülük etmiştir. Şirketinin içinde sürekli gelişmekte olan bir çağrı merkezi sistemini başarıyla kurmuştur. Ayrıca, kendi IT ekibiyle ceessglobal.com'u Türkiye'nin en iddialı web sitesine dönüştürmüş, http://yatirimteknesi.com/ çeşitli ölçeklerde birçok yatırımcıyı yan yana getirerek kar üreten faydalı bir iş modeli haline getirmiştir. http://3kisi.com/ sayfasıyla da emlak sektörüne çok önemli katkılarda bulunan brokerları yan yana getirerek satıcı-aracı-alıcı üçgenini çok verimli kurarak büyük sinerji yaratmıştır. http://goklerden.com web sitesi aracılığıyla da dünya genelindeki fotoğrafçılar ve drone operatörleriyle iş birliği yaparak, gayrimenkul pazarlama ve satış sistemine önemli değerler kazandıracak bir yeniliğe imza atmıştır. Semih Sarıalioğlu, topluma katma değer yaratmayı hayatının en önemli amaçlarından biri olarak benimsemektedir. Bu nedenle, birçok sivil toplum kuruluşunun yönetiminde aktif olarak yer almaktadır. Spora olan tutkusunu ise hem sporcu olarak hem de kulüp yöneticisi olarak sporla ilgili her alanda sürdürmektedir. Trabzonspor Kongre Üyeliği'nin yanı sıra Beşirli Spor Kulübü'nün 2013 başkanı olarak görev yapmış ve kulüp tarihinde ilk kez üst üste iki lig şampiyonluğu elde ederek Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselme başarısını göstermiştir. Spor tutkunu olan Sarıalioğlu, kayak, su sporları, paraşüt ve adrenalin sporlarıyla aktif olarak ilgilenmektedir.

Haber: Cem Tayanç 

Editör: MURAT ÖZER