2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan milli sporcular Rıza Kayaalp ve Ferhat Arıcan yurda döndü.



Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan güreşçi Rıza Kayaalp ve cimnastikçi Ferhat Arıcan, Türk Hava Yolları (THY) ait uçakla saat 05.00'da İstanbul'a geldi. Milli sporcular için İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda bir karşılama töreni düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu da katıldı.

FERHAT ARICAN: "BU MADALYA TÜM TÜRKİYE'NİN MADALYASI"

Olimpiyatlarda artistik cimnastik paralel barda bronz madalya kazanan Ferhat Arıcan, "Böyle bir tarih yazdığım için çok mutluyum. Özellikle cimnastik branşında olimpiyat tarihimizde ilk madalyamızı aldık. Sadece cimnastik değil Türk spor tarihine geçtik. Bu madalya hepimizin, tüm ekibin ve tüm Türkiye'nin madalyası. Umarım bu madalyadan sonra birçok geleceğe aydınlık yeni nesillere umut olacak ve daha da büyük başarılar kazanacak. O yüzden bu madalya sadece başarı anlamında değil, bu başarıyı da sürdürebilmek anlamında büyük bir umut ışığı olduğunu düşünüyorum. Buradan başta aileme dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemize bu zor dönemlerde, yangınların olduğu dönemlerde bir nebze moral olabilmişizdir. Umarım bir an önce yangınlarda biter, ülkemiz o güzel günlerine geri döner" dedi.

"EMEKLERİMİN KARŞILIĞINI ALDIM"

Olimpiyat madalyasının bütün hayatına adadığı bir süreç olduğunu ifade eden Arıcan konuşmasına şöyle devam etti: "Bu zorlu süreci çok iyi bir şekilde değerlendirdik. Tüm ekip halinde çok iyi çalıştık. Gerçekten tüm hayatımı bu olimpiyat madalyama adadım. Emeklerimin karşılığını aldığım için çok mutluyum. Bundan sonra da bu madalyanın keyfini çıkarma zamanı. 

RIZA KAYAALP: "ÜLKEMİZ BÜYÜK YANGINLARLA MÜCADELE EDİYOR"

Ülkemizde son günlerde çıkan orman yangınlarıyla ilgili konuşan milli güreşçi Rıza Kayaalp, "Öncelikle çok geçmiş olsun. Ülkemiz büyük yangınlarla mücadele ediyor. İnşallah en kısa zamanda bütün yangınlar söndürülerek ve yağmurların yağmasıyla birlikte tekrardan yanan yerler inşallah yeşerir. Tekrardan oksijenimiz olurlar" dedi. 

"BİR RAKİBİM VAR HEP ONA TAKILIYORUM"

Olimpiyatlarda bronz madalya kazanan Milli güreşçi, "Tabii ki ben buraya altın almak için gitmiştim çok çalışmıştım. Ama yine nasip olmadı. Bir rakibimiz var kaç olimpiyattır ona takılıyoruz. Burada da aslında yapacağıma inanıyordum ama olmadı. Olsun yapacak bir şey yok nasibimizde yok. 2024'ü denemek istiyorum, eğer altın madalya alsaydım bırakacaktım. Ama denemek istiyorum. Belki de bu Paris'te 4'üncü madalyam altın olacak. Çalışacağım ve gerekeni yapacağım. Hayırlı, uğurlu olsun ülkemize. İnşallah yeni madalyalar daha gelecek ülkemize" diye ifade etti. 

"SEREMONİDE BİLE AKLIM ONUN MAÇINDAYDI"

Güreşçi Yasemin Adar'ın madalya kazanmasına kendisinden çok sevindiğini ifade eden Kayaalp konuşmasına şu şekilde devam etti: "Onun madalya almasına çok sevindim. Avrupa ve dünyada şampiyon olmuş kadın güreşçimizin olimpiyatlarda madalya almaması beni çok üzerdi. Madalya almak için seremoniye çıktım ama aklım onun maçındaydı. Onun madalya kazanmasına kendimden daha çok sevindim." 

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan güreşçi Rıza Kayaalp, Ankara'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Saat 09.00'da Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen karşılama törenine; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, antrenörü Akif Canbaş, eşi Zeynep ve kızı Vera Kayaalp, ASKİ Spor Kulübü'nün milli sporcuları ve idarecileri katıldı. 

RIZA KAYAALP: EN BÜYÜK HEDEFİM KARİYERİMDE EKSİK OLAN ALTIN MADALYAYI ALABİLMEKTİ AMA YİNE NASİP OLMADI

Katıldığı dördüncü olimpiyat olduğunu ifade eden Rıza Kayaalp, "En büyük hedefim kariyerimde eksik olan altın madalyayı alabilmekti ama yine nasip olmadı. Artık bizim için altın madalya dışındaki madalyayalar üzücü oluyor. Kariyerimde şampiyonluklar kazanmış bir sporcu olarak tek hedefim olimpiyat altın madalyasını kazanmaktı. Ülkemiz için buna da şükür diyoruz. Bundan sonra devam edip, alamadığımız o altın madalyayı almak en büyük arzum ama 2024'de de az bir süre var. İnşallah oraya güçlü bir şekilde gitmek isterim. Yoksa içimde büyük bir ukde kalacak. Şimdiye kadar vatanıma, milletime en iyi şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum. Sağlık olsun, yine olmadı. Bundan sonraki madalyaları alabilecek arkadaşlara başarılar diliyorum. İnşallah ülkemize daha çok madalya kazandırırlar. 32 yaşındayım, güreşin son evreleri ama iki üç sene daha sabredeceğiz artık. Elimizden geleni yapacağız. Gücümüzü koruyacağız. Bir kez daha denemek için kolları sıvıyacağız" dedi.

İHSAN SELİM BAYDAŞ: BAŞARILARININ DEVAM EDECEĞİNİ BİLİYORUZ

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ise yaptığı açıklamada, "Rıza şampiyon bir pehlivan. Her türlü başarıyı göstermiş bir kardeşimiz. Avrupa, dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda tarihi bir duruma imza atmış. Biz ona inanıyoruz, güveniyoruz. Başarılarının devam edeceğini biliyoruz. Ben bugün Rıza'yı karşılamaya gelen sporcu genç kardeşlerimiz sesleniyorum; bu karşılamayı örnek alın, inşallah her birinizi burada böyle karşılayalım. Her yönüyle örnek bir kardeşimiz. Kendisi üzgün, bir keyifle karşılıyoruz onu" diye konuştu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda paralel bar kategorisinde bronz madalya kazanarak tarih yazan milli cimnastikçi Ferhat Arıcan İzmir'de büyük bir coşkuyla karşılandı. Saat 09.00'da Adnan Menderes Havalimanı'na inen Ferhat'ı karşılama töreninde Vali Yardımcısı Erhan Günay, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdür Murat Eskici, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, yöneticiler, sporcular ve taraftarlar hazır bulundu. Omuzlara alınan Ferhat Arıcan yaptığı konuşmada büyük bir gurur yaşadığını dile getirdi.



FERHAT ARICAN: İNANILMAZ BİR GURUR YAŞIYORUM

Türk spor tarihinde önemli bir başarı elde ettiğini belirten Arıcan, "Gerçekten inanılmaz bir gurur yaşıyorum. Bu sadece cimnastikte değil Türk spor tarihinde bir başarı oldu. Bu başarı bir ekip işi, hep beraber başardık. Çok güzel başarılar elde ettik. Bu madalya inşallah geleceğin yeni nesillerine umut ışığı olacak. Daha da büyük başarılar kazanacağız. Bu olimpiyat madalyasıyla çığır açacağız. Bu mükemmel karşılama için herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

MEHMET SEPİL: SPOR TARİHİMİZ DEĞİŞTİ

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ise Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Tokyo'daki Yaz Olimpiyat Oyunları'nın Türk spor tarihini değiştirdiğini diye getiren Sepil, "Bu olimpiyat bence amatör branşlarda tarihimizin değişeceği ilk olimpiyat oldu. Daha önce belli branşlarda başarı sağlıyorduk. Ancak bu olimpiyatlarda ilk defa cimnastikte önemli bir başarı elde ettik. Okçulukta da başarı sağladık. Bu sadece Ferhat'ın başarısı değil tüm ekibin başarısı. Tüm cimnastik ekibimiz İzmirli. Hepsi çok iyi yarıştı, finallere geldi. Ferhat gümüş madalyayı kıl payı farkla kaçırdı" yorumunu yaptı.

"FERHAT ARTIK BİR SPOR ELÇİSİ"

Ferhat'ın başarısının sorumluklarını daha da artıracağını belirten Sepil, "Başarının nasıl geldiğini öğrendik. Ciddi çalışma ve organizasyon meselesi. İzmir'e çok güzel tesis yapıldı. Spor Bakanlığı'nı ve Spor İl Müdürlüğü'nü kutluyorum, çok destek verdiler. Ferhat sadece cimnastikçi değil bir spor elçisi. Cimnastik tüm ülkelerin başarılı olmak istediği bir branş. Bunu yapabilmek için mental olarak çok iyi hazırlanmak lazım, Ferhat buna örnek olacak. Göztepe olarak amatör branşlarımızdan olimpiyatlara gençlerimizi göndermek en büyük misyonumuz. Kızımız Yasemin Ecem Anagöz okçulukta bizi temsil etti. Amatör branşlar beni en az futbol kadar heyecanlandırıyor" dedi.  

Editör: MURAT ÖZER