İstanbul'daki İsviçre BaşkonsolosluğuSwiss Business Hub Türkiye (İstanbul’daki İsviçre’nin İhracat ve Yatırım Ofisi) ve Swiss Chamber of Commerce in Türkiye (Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği) tarafından düzenlenen “İsviçre Günleri Istanbul 2022” (Swiss Days Istanbul 2022) onuruna bir gala gecesi düzenlendi. 

ARPAT ŞENOCAK - JULİEN THÖNİ - MUHAMMER KESKİN - YASEMİN ÖZTÜRK

İsviçre İstanbul Başkonsolosu Julien Thöni, İstanbuldaki İsviçrenin İhracat ve Yatırım Ofisi Direktörü Yasemin Öztürk ve Türkiyede İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak ev sahipliğinde, Şli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in katılımları ile etkinlik mekanı Yapı Kredi bomontia’da yapılan galaya iş, sanat ve cemiyet dünyasından bir çok isim ilgi gösterdi.

MEHMET YILDIRIM - EDA AKALİN - EMRE UYGUN

SWISS DAYS ISTANBUL 2022, MUHTEŞEM BİR GALA GECESİNE İMZA ATTI

Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleştirilen Swiss Days İstanbul 2022’in gala yemeğine Mehmet Yıldırımlı, Evren-Arhan Kayar, Esra Ekmekçi, Ebru SanverMüriel Hayırel, Emre Uygun, Dilistan-David Shipman, Federico Sommaruga, Georg-İnci De BoccardChristian SkaanildYasemen Bilici, Ahmet Turgut, Suhail El Obeid, Mustafa Eliaçık, Marco Gemperli ve Mehmet Genç gibi isimler katıldı.

Galada iki canlı müzik performansı  davetlilerden tam not aldı.

ESRA EKMEKCİ - ARHAN EVREN

Türk barok flüt sanatçısı Nihan Atalay, performansıyla konukları mest ederken, gecede piyanist Melin Molla da sanatçıya eşlik etti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında flüt ve oda müziği dersleri veren Atalay, Türkiye ve Avrupa'nın saygın orkestra ve toplulukları ile çalışıyor.

VALERIE - JULİEN THÖNİ

Sanatçının İsviçre ile özel güçlü bir bağı bulunuyor. Atalay, uzun yıllar boyunca Cenevre'de Haute Ecole de Musique de Genève'de ve Basel'deki Schola Cantorum'da yaşadı ve eğitim gördü. Performansının mükemmelliği, yıllar boyunca kazandığı sayısız ödül ile taçlanıyor.

MEHMET YILDIRIM - MÜRİEL HAYIREL

Bu klasik performansın ardından konuklar, uzun yıllardır Jazz Montreux, New York, Detroit ve Tokyo gibi dünyanın en prestijli müzik salonları ve caz festivallerinde sahne alan ünlü İsviçreli Caz Piyanisti François Lindemann'ın caz konserinin keyfini çıkardılar.

AHMET TURGUT - SEVİL TAŞKIN

Gala Gecesi'nde kendisine kontrbasta İsviçreli Andreas Metzler, trompette Türk müzisyenler Can Ömer Uygan ve gitarda Bora Çeliker eşlik etti.

CHRISTIAN SKAANILD - YASEMEN BİLİCİ

Gecenin son keyifli anı ise Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu 

DAVİD - DİLİSTAN SHİPMAN

TURMEPA'ya (Deniz Temiz Derneği) bağışlanmak üzere yapılan tombala çekilişi oldu.

EBRU ŞANVER

İsviçre Günleri İstanbul 2022 hakkında

FEDERİCO SOMMARUGA

İsviçre Günleri Istanbul 2022, pandemi dönemi sonrasında sürdürülebilirlik ve inovasyona güçlü bir vurgu yaparak İsviçre ve İsviçre şirket ve markalarını tanıtmak amacıyla “Sürdürülebilir Bir Gelecek Tasarlamak” teması altında düzenlendi. İsviçre Günleri Istanbul 2022, İsviçre müziğini, sanat ve kültürünü, gastronomisini, teknolojisini, ekonomisini, eğitimini ve daha fazlasını tekrardan İstanbul’da gerçekleştirdiği benzersiz bir platform ile sundu. 

GEORG - İNCİ DE BOCCARD

Festival, 23 Eylül Cuma öğleden  itibaren 25 Eylül Pazar akşamına kadar herkese açık ve ücretsizdi. 

HÜLYA - MUHAMER KESKİN

Presence Switzerland (PRS), Swiss Tourism, Switzerland Global Enterprise (SGE) ve Şişli Belediyesi'nin destek ve katılımıyla, İstanbul’un en popüler ve çok kültürlü mekanı Yapı Kredi bomontiada’da, İsviçre Günleri Istanbul 2022 çeşitli atölye çalışmaları, konferanslar, seminerler, konserler, eğlenceli aktiviteler ve katılımcı stantlarına ev sahipliği yaptı.

MUSTAFA ELİAÇIK - ROLAND BRUN - MARCO GEMPERLI

Üç günlük İsviçre Festivali şehrin ilgi odağı oldu. Yapı Kredi bomontiada, dDf, Power App ve Privée PR, İsviçre Günleri Istanbul 2022’ye ortak kuruluşlar olarak aktif olarak katılmaktadır.

MUHAMMER KESKİN - ARPAT ŞENOCAK

İsviçre Günleri İstanbul 2022”nin Diamond sponsorları Oris ve Şark Saatçilik oldu. Gold sponsorları da ABB, Nestlé, Novartis, Roche, Tektaş Saatçilik  ve Türk Hava Yolları olurken Silver sponsorları arasında da Barry Callebaut, Belimo, Bordier, Credit Suisse, Geberit, Hilti, Sicpa, Sika, Swiss CenterDent, Rowema, Vakko ve Zurich Sigorta yer aldı. Diğer etkinlik sponsoru UBP oldu. Katkı sağlayan diğer şirketler arasında Bahçeşehir Üniversitesi, Erikli, Eyüboğlu, Fairmont Quasar Istanbul, Grand Hyatt Istanbul, Hilton Bomonti İstanbul, HUG AG, Color Box, Jotun, Lindt, Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul, Nespresso, Shangri-La Bosphorus, Swatch, Swissôtel The Bosphorus Istanbul ve Tukaka & Vavana bulunuyor.

SUHAIL OBEID - LEVENT DURUKAN

MEHMET GENÇ - ERGÜN YEŞİLDAĞ - KÜBRA COSGÜN - MACRO GEMPERLI - DAVID  PULLER

Editör: MURAT ÖZER