“Türkiye Çöl Olmasın” sloganı ile kurulan TEMA Vakfı, çalışmalarına destek sağlamak üzere cemiyet hayatının ünlü hanımlarının oluşturduğu Kaynak Çalışma Grubu (TEMA-K), her yıl “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” konseptiyle bir yurtdışı seyahati düzenliyorlar.

Bu yıl Türkiye'de yaşanan büyük deprem felaketinin ardından Ekim ayına ertelenen gezi geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. 

Esra Çiftçi Aslan’nın dostları ile iftar yemeği... Esra Çiftçi Aslan’nın dostları ile iftar yemeği...

HAYDAR ALİYEV KÜLTÜR MERKEZİ 

BİR MİLLET İKİ DEVLET SÖZÜNÜN BAŞKENTİNE SEYAHAT

Tarihi zenginliği, göz alıcı mimarisi, çevresindeki doğal zenginlikleri ve doyurucu mutfağıyla büyüleyici bir ülke olan Kardeş Ülke Azerbaycan gerçekleşti. 

ŞEHİTLER ABİDESİ 

AHMET GÜMÜŞTEKİN'İN ESERİ 

TEMA-K gönüllü grubundan Esra Öztürk, Sedef Mercan ve Aslıhan Şentürk’ın yöneticiliğinde Bakü gezisine cemiyet hayatının ünlü hanımları büyük ilgi gösterdi.

ATEŞGAH  

TEMA-K HANIMLARININ BAKÜ ZİYARETİ

Dünya Kadınlar Günü için organize edilen geziden elde edilen gelir TEMA Vakfı'nın doğa eğitimi programlarına aktarıldı.

ÇAMUR VOLKANLARI 

Dört günlük Bakü seyahatine TEMA-K gönülleri 30 kişilik grup ile İstanbul’dan Bakü’ye uçarak muhteşem bir dört gün geçirdiler.

NURGÜN KEMALBAY DOĞUM GÜNÜ

Gezinin son gününde hafta başında Nurgün Kemalbay’ın doğum günü olması sebebiyle Bakü’de sürpriz bir doğum günü pastası daha kesildi.

FEVVARELER MEYDANI 

TEMA Vakfı çalışmalarına destek sağlamak üzere cemiyet hayatının ünlü isimlerinin oluşturduğu Kaynak Çalışma Grubu (TEMA-K), zengin kültürel mirası ve doğal yapısıyla öne çıkan Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de gerçekleşen dört günlük gezi;  İçeri Şeher (İçeri Şehir), Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Fevvareler Meydanı, Alev Kuleleri (Flame Towers), Şehitler Hıyabanı, Şirvanşahlar Sarayı, Yaşıl Bazar (Yeşil Pazar), Gobustan Milli Parkı, Mud Volcanos (Çamur Volkanları), Ateşgah, Yanardağ, Highland Park (Dağüstü Park), Petrol Pompaları ve Müzeler gibi tarihi yerler gezilirken, öğle ve akşam yemeklerinde Bakü'nün ünlü mekanları Marı Vanna, Şırvan Şah, Prıve Steak House, Nobel, Chınar Asıan ve Mangal Steak House Restaurantlar’da tercih edildi.

GOBUSTAN MİLLİ PARKI 

Dört günlük Bakü seyahatine katılan hanımlar arasında iş ve cemiyet hayatından şu isimler;  Esra Öztürk, Sedef Mercan, Aslıhan Şentürk, Saniye Elmas, Ümran Sönmez, Meral Kosif, Emel Kulüp, Nurgun Kemalbay, Şehnaz Akbaşoğlu, Oya İdil Gençoğlu, Aynur Toprak, Hatice Sultan, Alev Kaman, Berna Uztürk, Birsen Taştan, Cevher Soydan, Gürşans Zaman, Mine Aksu, Nihal Yazgan, Pınar Özcan, Sengül Haşhaş, Tülin Şener, Zeynep Tulpar, Figen Ömerbeyoğlu ve Yegane Madatlı katıldı.

İCERİ ŞEHRİ  

ELİF YILDIZ - GÜRŞANS ZAMAN  

EMEL KULÜP - HATİCE KIMÇAK - AYNUR TAOPRAK 

EMEL KULÜP - NURGÜN KEMALBAY 

FİGEN ÖMERBEYOĞLU - ASLIHAN ŞENTÜRK - YEGANE MADATLI 

FULYA NAYMAN - ESRA ÖZTÜRK - SEDEF MERCAN - MERAL KOSİF  

FULYA NAYMAN - MERAL KOSİF 

NİHAL YAZGAN - ŞEHNAZ AKBAŞOĞLU - EMEL KULÜP - ESRA ÖZTÜRK - SEDEF MERCAN - BİRSEN TAŞTAN 

Editör: MURAT ÖZER