Akbank ve Samsung, temassız ödemede sınırları genişletiyor... Akbank ve Samsung, temassız ödemede sınırları genişletiyor...

Trendyol, Suudi Arabistan merkezli Cenomi Grup ile Körfez ülkelerinde e-ticaretin dönüşümünde kaldıraç etkisi yapacak stratejik ortaklık kurduğunu duyurdu. Stratejik birliği kapsamında moda ve yaşam alanlarına odaklanacak platform, Trendyol'un kısa süre önce faaliyete geçtiği altı Körfez ülkesi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn'de hizmet verecek.

Trendyol, Cenomi Grup ile Körfez ülkelerinde faaliyet gösterecek yeni moda ve yaşam tarzı platformu için stratejik iş birliğine yönelik niyet mektubu imzaladı. İş birliği çerçevesinde, Trendyol'un Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn'de hizmet veren mevcut platformu önümüzdeki aylarda yenilenerek farklı kategorilerde geniş ürün seçenekleri sunacak. Platform, Trendyol ekosisteminin geniş satıcı tabanı ve Trendyol'un kendi markalı ürünleri ile Cenomi'nin geniş ürün seçkisini aynı çatı altında buluşturacak.

Ağustos ayında Körfez ülkelerinde faaliyete başlayan Trendyol'un mobil uygulaması  hem Suudi Arabistan hem BAE'de çokca indirilmişti. Kasım Ayı itibari ile günlük 30 bin sipariş adedine ulaşmış durumda. Yeni platform ile bu büyüme ivmenin daha da yükselmesi ve 2024 yılı toplam sipariş hacminin 15 milyonun üzerine çıkması hedefleniyor.  Yeni platforma İngilizce ve Arapça dillerinde hem mobil uygulama hem de web sitesi üzerinden erişilebilecek. Platform, Cenomi'nin Suudi Arabistan'daki alışveriş merkezlerindeki yerel çoklu kanallarının da dahil olacağı,  uluslararası ve yerel bir lojistik altyapısı kullanacak.

ÇAĞLAYAN ÇETİNMOHAMMAD MOURAD

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgedeki yatırımcılarımız Abu Dhabi Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) desteğiyle, Trendyol'un Körfez ülkelerindeki genişlemesi en önemli büyüme stratejilerimiz arasında yer alıyor. Bölgedeki müşterilere heyecan verecek bir online perakende deneyimi sunmak için Orta Doğu'nun en dinamik alışveriş ve yaşam tarzı markası Cenomi ile ortaklık yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni platform, yüksek kaliteli Türk ürünlerini ve uluslararası markaları halihazırda ulaştırmakta olduğumuz bölgedeki faaliyetlerimizi daha da güçlendirirken; her iki şirketin ortak bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra, kendi pazarlarında öncü konumda oldukları müşteri deneyimi yetkinliklerinden güç alacak" dedi.

Çetin şöyle devam etti;

“Trendyol olarak 2022 yılının başından bu yana 51 binden fazla satıcımızın ihracat yapmasına imkan sağladık. Çoğunluğunu ilk kez ihracat ile buluşturduğumuz satıcılarımız son iki yılda yurtdışına 37 milyonu aşkın ürün sattı. Körfez ülkelerinde ise şimdiye kadar  yaklaşık 2 milyon adet “Made in Türkiyeö etiketli ürün satıldı. Yakın vadede Körfez ülkelerinde 10 milyon farklı ürünün platformumuzda yer almasını hedefliyoruz. Kasım ayı sonuna kadar da 60 binden fazla satıcımızı tek tuşla Körfez ülkelerine satış yapar hale getireceğiz."

Cenomi Grup CEO'su Mohamad Mourad ise “Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol ile Körfez Bölgesi'ndeki müşteri ve markalara benzersiz bir e-ticaret deneyimi sunmak için güçlerimizi birleştirmiş olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Yeni platform, Trendyol'un dünya standartlarındaki teknolojisi ve güçlü  satıcı ekosistemini; Cenomi'nin geniş ürün seçkisi, yerel çoklu kanalları, uçtan uca teslimat ve müşteri deneyimi alanlarında sahip olduğu bölgesel tecrübesiyle birleştirecek. Bu yeni girişimle, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinde lider markaların büyümesinin itici gücü olma misyonumuzu sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: MURAT ÖZER