ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilere Rusya-Ukrayna barış sürecine ilişkin de açıklamada bulundu. Rusya-Ukrayna barış sürecinde ilerleme kaydettiklerini, ancak sonucu görmek için erken olduğunu söyleyen Trump, “Bu karmaşık bir süreç, o kadar da hızlı ilerlemiyor” ifadelerini kullandı.
Rusya-Ukrayna barış sürecine ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğini aktaran Trump, Cenevre'de Ukraynalılarla yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini fakat anlaşmaya varılması konusunda ise zamana ihtiyaç olduğunu bildirdi.

TRUMP: "RUSYA-UKRAYNA BARIŞ SÜRECİNDE İLERLEME KAYDETTİK ANCAK SÜREÇ KARMAŞIK"
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ABD'ye yapması beklenen ziyareti ile ilgili konuşan Trump, “Gelip gelmeyeceğini bilmiyorum, ama önce bir anlaşma yapmalıyız, diye düşünüyorum. Rusya ile iyi görüşmeler yapmaya başladık. Ukrayna iyi gidiyor. Bence onlar bu durumdan oldukça memnunlar” değerlendirmesinde bulundu.
Trump, 28 maddelik barış planının daha ziyade Ruslara yaradığı yönündeki bazı eleştirilere de yanıt verdi. Trump, “O sadece bir haritaydı, bir plan değildi. Bir konseptti. Oradan 28 maddenin her birini aldılar ve sonra 22 maddeye indiler. Bunların birçoğu aslında çok olumlu bir şekilde çözüldü. Neler olacağını göreceğiz” dedi.
Trump açıklamadında, Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un yanı sıra damadı ve eski başdanışmanı Jared Kushner'in haftaya Moskova'ya giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşebileceğini de belirtti.





