Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek

AVUSTRALYA BAŞBAKANI ALBANESE İLE BİR ARAYA GELDİ

Zelenski, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile bir araya geldi. Zelenski görüşmeye dair, “Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi çerçevesinde Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile bir araya geldim. Cephe hattındaki durumu, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarını ve bu alanda daha fazla işbirliğini ele aldık. Özellikle de yeni tip zırhlı araçlar ve silahlarla askeri desteğin genişletilmesi konusunu ele aldık. Ayrıca saldırgan devlete karşı daha fazla yaptırım uygulanması gereğini de ele aldık. Avustralya'ya ülkemize verdiği destek ve yardımlar için müteşekkirim” açıklamasında bulundu.

RUTTE İLE GÖRÜŞTÜ

Zelenski, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmesine dair, “Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldim. Hollanda'nın, özellikle bir havacılık koalisyonu oluşturulması konusunda olmak üzere, müttefiklerin Ukrayna'yı desteklemesine yönelik kilit kararların alınmasındaki liderliği için minnettarım. Bu yılın Ağustos ayında Ukraynalı pilotlar için F-16 uçaklarıyla bir eğitim misyonu başlatma konusunda mutabık kaldık. Savaş uçağı koalisyonuna yeni ortakların katılması ve Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesi konularını ele aldık. Teşekkürler Hollanda!” açıklamasında bulundu.

Editör: MURAT ÖZER