2003 yılından bugüne, görmeyen çocuklara doğumlarından eğitim süreleri tamamlanana dek her adımda eşlik eden, Türkiye’nin ilk ve tek görme engelli çocuk derneği ‘Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ büyük alkış toplayan tiyatro oyununa bir yenisini daha eklendi.

Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı’ndan uyarlanan, proje tasarımını Neşe Gönül’ün, yönetmenliğini Yeliz Yalçın’ın yaptığı "Hababam Sınıfı Parıltı’yla El Ele" adlı tiyatro oyunu, Zorlu PSM Turkcell Platinum sahnesinde sergilendi.

ÜNLÜ İSİMLER, “HABABAM SINIFI PARILTI’YLA EL ELE” OYUNUNDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ!

İş, sanat, spor ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Neşe Gönül, Monik İpekel, Hakan Bilgin, Hande Sezer Pekcan, Hakan Tiftik, Abdullah Avcı, Hilal Özdemir, Feryal Gülman, Ayten Danışman, Saffet Emre Tonguç, Burcu Esmersoy’un eşliğinde görmeyen çocukların sahne aldığı "Hababam Sınıfı Parıltı’yla El Ele" adlı tiyatro oyununun ardından, ünlü sanatçı Haluk Levent keyifli bir konsere imza attı. Geceden elde edilen tüm gelir, görmeyen çocukların eğitimi ve gelişimi için Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağışlandı.

HABABAM’IN PERDESİ BU KEZ PARILTI ÇOCUKLARI İÇİN AÇILDI!

Tiyatro oyununun sahnelenmesine yönelik davete Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve eşi Ferda Demircan, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Gevrek Bozkurt, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın eşi Meryem Aktaş, Arzu Savgı, Aslıhan Koruyan Sabancı, Asuman Tokgöz, Begüm Özer, Berrin Zorlu, Beste Yurttaş, Buket Taşdelen, Çiğdem Hitay, Demet Sabancı Çetindoğan, Esra Şahin, Esra Oflaz, Feryal Gülman, Funda Filibeli, Gülden Yılmaz, Jale Öztarhan, Meri İstiroti, Reyhan İpekel, Seval Bahçıvan, Tülay Aksoy, Türkan Şerbetçi, Yağmur- Emel Ayaydın, Zeynep German gibi isimler katıldı.

Yeşilçam’ın efsanesi Hababam Sınıfı’nın karakterlerini sahneleyen Hababam Sınıfı Parıltı’yla El Ele tiyatro oyununda cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin ve görmeyen çocuklarının rolleri de izleyicileri kahkahalara boğdu.

YAĞMUR - EMEL AYAYDIN

Mahmut Hoca’yı Abdullah Avcı, okul müdürünü Ayten Danışman, Badi Ekrem’i Hakan Bilgin canlandırırken, yıllarca Adile Naşit’in hayat verdiği Hafize Ana karakterini, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nde eğitim gören ve birçok dernek aracılığıyla ulaştığı binlerce çocuğun da manevi annesi olan Monik İpekel’in sahnelemesi herkese duygusal anlar yaşattı.

REYHAN İPEKEL - YASMİN GÜLMAN

Tiyatro oyunu sonrasında konseriyle izleyicileri eğlendiren Haluk Levent, “Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin bu gece çocuklarımıza verdiği desteği kutluyor, eğer gerekirse projenin tamamlanması için tüm desteği AHBAP olarak üstleniyoruz” dedi. Konserin sonunda görmeyen çocuklar ve tiyatroda sahne alan tüm oyuncularla birlikte İzmir Marşı’nı söyleyen Haluk Levent, alkışlarla karşılandı.

Editör: MURAT ÖZER