Tarihi Yarımada manzarasına hakim konumu ile Boğaz’ın en göz alıcı noktalarından birinde yer alan The Peninsula Istanbul’un, tarihî yolcu terminali binasının manzarasıyla büyüleyen terasında bulunan GALLADA ve Topside Barmisafirlerine yenilikçi Türk-Asya mutfağına ait menüsünü özel bir davet ile tanıttı. 

BİRCE AKALAY 

THE PENINSULA ISTANBUL VE ŞEF FATİH TUTAK EV SAHİPLİĞİNDE  İPEK YOLU’NUN BÜYÜLEYİCİ LEZZETLERİNDEN İLHAM ALAN EŞSİZ MUTFAK DESTİNASYONU GALLADA VE TOPSIDE BAR’IN AÇILIŞI ÖZEL BİR DAVETLE GERÇEKLEŞTİ

The Peninsula Istanbul, GALLADA’daThe Hongkong and Shanghai Hotels, Limited’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Clement KwokThe Peninsula Istanbul Genel Müdürü Jonathan H. Crook ve GALLADA’nın Direktör ŞefiTürkiye’nin ilk ve tek iki Michelin yıldızlı şefi Fatih Tutak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete, iş, sanat, moda ve cemiyet hayatından Birce Akalay, Ezgi Mola-Mustafa Aksakallı, Dilan Çiçek Deniz, Şevval Sam, İbrahim Selim, Mert-İdil Fırat, Şerife Bilgili Ercantürk, Arzu Kaprol, Zeynep Fadıllıoğlu, Nesrin Cavadzade, Mert Yazıcıoğlu, Hande Subaşı, Ceyda Düvenci, Emir Bahadır, Murat Pilevneli-Aslı Pamir, Didem Soydan, Fadik Atasoy, Tuba Ünsal, Kerem Cem, Oğulcan Engin, Akasya Aslıtürkmen, Deren Talu, Burcu Şendir, Beste-Mustafa Yurttaş, Jülide-Mehmet Ali Berkman, Sinan Öncel, Rima-Murat Kolbaşı, Ebru Sanver, Ayşegül-Hakan Kodal, Dilek Hanif, Mine Aksu, Serra Taşkent gibi isimler büyük ilgi gösterdi.

MUSTAFA AKSAKALLI - EZGİ MOLA 

The Peninsula Istanbul Genel Müdürü Jonathan H. Crook ve GALLADA Direktör Şefi Fatih Tutak’ın ilham verici konuşmalarıyla başlayan açılış partisinde konuklar, dünyaca ünlü DJ grubu Avangart Tabldot performansı ile keyifli bir akşam geçirdi. 

DİLAN ÇİÇEK DENİZ 

The Peninsula Istanbul GALLADA ve Topside Bar’ın yenilikçi konseptte hazırlanan etkinlikleri ve paylaşılmak üzere tasarlanmış özel menüsü misafirlerin büyük beğenisini kazandı.

CLEMENT KWOK - FATİH TUTAK - JONATHAN H. CROOK - JAMES OVERBAUGH

THE PENINSULA ISTANBUL VE ŞEF FATİH TUTAK EV SAHİPLİĞİNDE GALLADA VE TOPSIDE BAR’IN AÇILIŞI ÖZEL BİR DAVETLE GERÇEKLEŞTİ

The Peninsula Istanbul Genel Müdürü Jonathan H. Crook "GALLADA'nın açılışı için burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu akşam İstanbul'da GALLADA'nın resmi açılışını kutlarken, The Hong Kong and Shanghai Hotels, Limited (HSH) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Clement  Kwok'un da bize katılmasından onur duyduk. Özellikle bu akşam, Fatih Tutak ile bu eşsiz ortaklığın geliştirilmesinde büyük rol oynayan HSH Yiyecek ve İçecek operasyonundan sorumlu Başkan Yardımcımız James Overbaugh da burada olduğu için çok şanslıyız. GALLADA bir yolculuğu temsil ediyor. Fatih'in, İstanbul ve Çin arasındaki yolculuğu anlatan; İpek Yolu mutfağı dediğimiz, bu inanılmaz konsepti nasıl keşfettiğine dair pek çok harika hikaye var. Burada bu konseptin şimdi nasıl gerçeğe dönüştüğünü ve hızla İstanbul'un en iyi restoranlarından biri olarak tanınan benzersiz yemek deneyimini nasıl geliştirdiğini görmek heyecan verici. Fatih’in yanı sıra bu muhteşem ekibe de teşekkür etmek istiyorum." sözleriyle GALLADA ve Topside Bar açılışı ile ilgili duygularını aktardı.

İBRAHİM SELİM 

Şef Direktör Fatih Tutak GALLADA ve Topside Bar açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında; “16 yılı aşkın Asya maceramın sonrasında ülkeme dönerek Türk Mutfağı’nın derinlerine inebilmek ve bunu layığıyla yapabiliyor olmak en büyük hayalimdi. Gallada ile bu hayalim yeniden gerçekleşmiş oldu. The Peninsula Istanbul ile çıktığım bu heyecan verici yolculukta, sadece bir restoran değil, tüm duyularınıza hitap eden, etkileyici bir deneyim yaşamanızı mümkün kılacak bir mekân yaratmak istedik. Bu çok değerli projenin gerçekleşmesi için bana fırsat veren ve her fırsatta bana özveri ile destek veren The Peninsula Hotel grubuna, projede en büyük emeğin sahibi olan The Peninsula Istanbul ekibine, bu mutluluğu ve gururu paylaşmak için beni kırmayıp burada olan siz değerli dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum." dedi.

MERT - İDİL FIRAT

The Peninsula Istanbul GALLADA ve Topside Bar

The Peninsula Istanbul’un tarihî yolcu terminali binasının manzarasıyla büyüleyen terasında yer alan GALLADA ve Topside Bar, misafirlerini İpek Yolu'ndan geçen Avrasya ticaret yollarının tarihi tatları, lezzetleri ve gelenekleri ile tüm bunların İstanbul ile olan bağlantısına dayanan çağdaş bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor.

ZEYNEP FADILLIOĞLU

Türkiye’nin İlk ve tek iki Michelin yıldızlı Şef’i Fatih Tutak GALLADA’da, kendi Türk mirasından ve Türkiye'den Asya'ya uzanan profesyonel yolculuğundan esinlenerek yenilikçi Türk-Asya mutfağı deneyimi yaratıyor. Fatih Tutak binlerce yıldır bu tarihi bölgede çizilmiş rotalar boyunca gelişen sayısız tat skalası, teknik ve sanatsallığa odaklanan, rafine ve sezgisel bir anlayışa sahip menü sunuyor.

NESRİN CAVADZADE

Reçeteler aynı zamanda, 1928 yılında Hong Kong'daki Victoria Limanı'na bakan Kowloon'da kurulan ikonik The Peninsula Hotel'de başlayıp İstanbul Boğazı’na ve Tarihi Yarımada’ya doğru uzanan neredeyse 100 yıllık bir yolculuğa da değiniyor.

HANDE SUBAŞI

GALLADA, paylaşımlık ortak tabaklar konseptiyle misafirlerini, aile ve arkadaşlar arasındaki sosyal etkileşimi kutlamaya davet ediyor. Zengin menü, Adana Kebap Mantı’dan odun ateşinde pişirilen deniz ürünlerine, 25 katmandan oluşan Şaşlık gibi farklı tatları içeriyor ve Ilık Hurma Keki ve Şef’in annesine ithaf ettiği Demir Tatlısı gibi özel tatlar ile sona eriyor. 

CEYDA DÜVENCİ

GALLADA teras alanının üst katında yer alan Topside Bar, Türk-Asya felsefesini yansıtmaya devam ediyor. İpek Yolu rotası boyunca keşfedilen lezzetlere yer veren yenilikçi kokteyl seçkisi deniz yolu boyunca yayılmış limanlardan ilham alan geniş hikâye anlatımı sunuyor.

EMİR BAHADIR 

Topside Bar'ın tasarımı, ikonik yatlardan alınan ilhamla oluşturulan ve çevresine konumlandığı Boğaz boyunca bulunan tekneler, gemiler ve feribotlardan alınan anı niteliğindeki objelerle zenginleştiriliyor.

OĞUZ ERCANTÜRK - ŞERİFE BİLGİLİ ERCANTÜRK

GALLADA ve Topside Bar, gün boyunca misafirlerine bu harika manzara eşliğinde keyif alarak dinleyebilecekleri geniş bir müzik seçkisi, lokal ve uluslararası dj’lerin gecenin ilerleyen saatlerine kadar performans sergileyeceği güncel bir program sunuyor.

MURAT PİLEVNELİ - ASLI PAMİR

Yenilikçi konseptte hazırlanan etkinlikleri ve paylaşılmak üzere tasarlanmış özel menüsü ile misafirler arasında bir topluluk hissi yaratacak, deneyimsel destinasyonlar arasında İstanbul’un en dikkat çeken mekanlarından biri olarak en üst seviyeye ulaşmak üzere kapılarını açtı. 

DİDEM SOYDAN - UMUT EKER

FADİK ATASOY

Dimitris Manikis: "EMEA genelindeki her 5 otelimizden 1’i Türkiye’de bulunuyor" Dimitris Manikis: "EMEA genelindeki her 5 otelimizden 1’i Türkiye’de bulunuyor"

ECE SÜKAN

TUBA ÜNSAL

AKASYA ASLITÜRKMEN

DEREN TALU

Editör: MURAT ÖZER