Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, "Yatırım geri dönüşü yüksek gayrimenkul almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar var. Konut alım ve satımı yılın belli dönemlerinde daha yoğun oluyor. Ülkedeki ekonomik koşullardan bağımsız düşünürsek, özellikle bahar ve yaz aylarında konut satışlarında artış yaşanıyor" dedi.

TÜİK: "Hizmet üretimi yılık yüzde 13,8 arttı" TÜİK: "Hizmet üretimi yılık yüzde 13,8 arttı"

Emlak, arsa, arazi gibi taşınmazların geliştirme hizmetini verdiklerini belirten Deniz Tüzüner, “İstanbul ve Bodrum başta olmak üzere Tüm Ege'de sektördeki 10 yıllık tecrübemizle müşterilerimizin doğru zaman ve bölgelerde yatırım yapmalarına yardımcı olarak kâr elde etmelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

“BAHAR VE YAZ AYLARINDA KONUT SATIŞLARI ARTIYOR"

Gayrimenkul yatırımı öncesinde ayrıntılı bir araştırılma yapılması gerektiğini belirten Tüzüner, “Yatırım geri dönüşü yüksek gayrimenkul almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar var. Konut alım ve satımı yılın belli dönemlerinde daha yoğun oluyor. Ülkedeki ekonomik koşullardan bağımsız düşünürsek, özellikle bahar ve yaz aylarında konut satışlarında artış yaşanıyor. Öyle ki insanların kışa hazır olma isteği yaz döneminde gayrimenkul yatırımlarına talebi artırıyor. Bu durum, elbette fiyatlarda artışı tetikleyebiliyor. Ancak, bu dönemde daha çok seçeneği değerlendirme avantajı doğuyor" ifadelerine yer verdi. 

“KIŞ MEVSİMİ GAYRİMENKUL YATIRIMI İÇİN BİR FIRSAT"

Tüzüner, “Gayrimenkul yatırımlarının yavaşladığı kış aylarında düşen talebin neticesiyle yaşanan durgunluğu fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar kış aylarında yatırım yapmayı tercih ediyor. Kış aylarında talebin az olmasıyla birlikte gayrimenkul yatırımlarında fırsatları yakalamak kolaylaşıyor" dedi.

“TEK ETKEN MEVSİMLER DEĞİL, GLOBAL ETKENLER DE ÖN PLANDA"

Mevsimlerin gayrimenkul yatırımlarında tek kriter olmadığının altını çizen Tüzüner "Bu süreçte uzman ekibimiz gayrimenkullerle ilgili farklı detayları da inceliyor. Sadece Türkiye'de değil, globalde yaşanan ekonomik, politik ya da çevresel gelişmeleri de takip ediyor. Konut teşviklerinde ya da faiz oranlarında verilecek olan olumlu kararlar, dönem fark etmeksizin tüm seyri değiştirebilir. Bu yüzden, gayrimenkul yatırımı farklı metriklere göre karar verilmesi gereken bir süreçtir. Süreci uzman yatırım danışmanlarıyla sağlıklı bir şekilde yönetmek mümkün" şeklinde konuştu.

"GAYRİMENKULDE KAZANÇLI YATIRIMLAR İÇİN STRATEJİK FIRSATLAR YARATIYORUZ"

Arsa, arazi, bağ, bahçe gibi konut dışı alımlarda ise yine benzer faktörlerin söz konusu olduğunu söyleyen Tüzüner, sözlerini şöyle tamamladı:

"Arsa ve arazi yatırımlarında müşterilerimiz için fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Bir yatırımın fiziksel, teknik ve finansal açıdan kâr getirip getirmeyeceğini araştırıyoruz. Alanın imara açılma olasılıklarını değerlendiriyoruz. Çevresindeki elektrik, su, yol, proje, kamu yatırımları gibi faktörleri inceliyoruz. Gayrimenkulleri satın almadan önce detaylıca analizlerini gerçekleştiriyor, satın aldıktan sonra ise üst ölçekli planlarına uygun olucak şekilde gayrimenkullerin geliştirilmesini sağlıyoruz."

Editör: MURAT ÖZER