Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD temasları kapsamında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği konutunda Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD temasları kapsamında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı’nın Washington DC şubesinin düzenlediği etkinliğe katıldı. Etkinlik sonrası sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu, “SETA Vakfı’nın Washington DC’de düzenlediği etkinlikte, ülkemizin Girişimci ve İnsani Dış Politikasını anlattık, soruları yanıtladık” dedi.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması 2’nci Bakanlar Toplantısı kapsamında mevkidaşı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Çavuşoğlu, görüşmenin ardından Türk basın mensuplarıyla düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ayrıca, Çavuşoğlu'nun mevkidaşıyla yaptığı toplantının ardından ortak açıklama metni de yayımlandı.

Öte yandan başkent Washington’daki programında farklı düşünce kuruluşlarından akademisyenler, kanaat önderleri ve iş dünyasının temsilcileriyle de bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği konutunda Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.