Roald Dahl'ın en ikonlaşmış eseri ve tüm zamanların en çok satan çocuk kitaplarından Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ndan (Charlie and the Chocolate Factory) uyarlanan Wonka filmi, 28 Kasım Salı günü Londra Royal Festival Hall'da düzenlenen dünya prömiyerinde görücüye çıktı. 

Wonka ekibinden Timothée Chalamet, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Hugh Grant, Olivia Colman, Keegan-Michael Key ve Calah Lane’in katıldığı gösterimde Willy Wonka'nın gençliğini canlandıran Timothée Chalamet’e hem oyuncu arkadaşları hem de izleyiciler tarafından övgüler yağdırıldı. 

HUGH GRANT - TIMOTHEE CHALAMET - OLIVIO COLMAN 

Dünyanın en büyük mucidi, sihirbazı ve çikolata üreticisinin bugün bildiğimiz sevilen Willy Wonka'ya nasıl dönüştüğünün büyüleyici hikayesini anlatan film, izleyiciyi ünlü Çikolata Fabrikası’nın ilk yıllarına götürecek. Sihir ve müziğin, kargaşa ve duygunun muhteşem bir mizahla anlatıldığı Wonka, 15 Aralık’ta sinemalarda olacak.

Uzun zamandır beklenen Charlie ve Çikolata Fabrikası filmi dünya prömiyerini Londra'daki Royal Festival Hall'da yaptı.  Wonka ekibinden Timothée Chalamet, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Hugh Grant, Olivia Colman, Keegan-Michael Key ve Calah Lane’in katıldığı prömiyerde genç Willy Wonka’yı canlandıran yetenekli oyuncu Timothée Chalamet büyük beğeni topladı.

Road House 21 Mart’ta Prime Video’da!.. Road House 21 Mart’ta Prime Video’da!..

TIMOTHEE CHALAMENT 

NEŞELİ BİR NOEL FİLMİ 

Wonka’nın dünya galasında kırmızı halıda konuşan Timothée Chalamet, filmi kabul edişini “Orijinal filmi çok sevdim ve bu başlangıç hikayesinin çok zekice olduğunu düşündüm, bu yüzden onun bir parçası olmak istedim” şeklinde anlatırken, filmden “Hırslı genç Willy Wonka'nın aklını kaybetmeden önceki hikayesi” olarak bahsediyor ve “Bence Wonka tam bir Noel filmi çünkü oldukça eğlenceli” diye ekliyor.

OLIVIA COLMAN 

"BİRKAÇ AYDIR FAHRİ İNGİLİZ OLDUM!"

Kendisine filmde eşlik eden partnerleri Olivia Colman, Rowan Atkinson ve Hugh Grant ile ilgili soruya ise “Birkaç aydır fahri İngiliz oldum” şeklinde esprili bir yanıt veren Chalamet, “Aylardır yaşadığım şey bu. İngiliz komedi efsanelerinin yanındaydım. Çevrem ne ise ben de o oldum” diyor.

Filmde Bayan Scrubitt karakterini canlandıran Olivia Colman ise Wonka’yı “Bütün aileye hitap eden geleneksel bir baş yapıt” olarak tanımlıyor.

MATHEW BAYNTON 

TIMOTHEE FİLMİ TAŞIYOR

Fickelgruber karakterine hayat veren oyuncu Mathew Baynton ise Timothee’den övgü ile bahsediyor. “Filmde yapması gereken o kadar çok şey var ki. Onu izlerken bunun kolay bir şey olduğunu sanabilirsiniz çünkü Timothee her şeyi kolaymış gibi gösteriyor” diyen Baynton, filmde aynı zamanda hem şarkı söyleyen hem de dans eden Timothee için “Filmin taşıyıcısı” ifadesini kullanıyor.

Wonka filminin yönetmen koltuğunda Paul King oturuyor. “Timothee’nin sesini çok beğeniyorum ve bana Bing Crosby’i anımsatıyor” diyen King, yetenekli oyuncuyu şu cümlelerle anlatıyor: “Ondan çılgın bir hayran gibi bahsedebilirim çünkü gösterişten uzak birisi ve oldukça geniş bir yelpazesi var.’’

İzleyicinin genç Willy Wonka ile tanışacağı film, hayattaki en iyi şeylerin bir hayalle başladığını ve Willy Wonka ile tanışacak kadar şanslıysanız, her şeyin mümkün olduğunu kanıtlayacak.

Ülkemizdeki dağıtımını TME Films’in üstlendiği “Wonka”, 15 Aralık’ta vizyonda olacak.

Editör: MURAT ÖZER