Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, 15 Temmuz 2016'da darbeci general Semih Terzi'yi vurarak öldürüp, darbe girişiminin seyrini değiştiren, kendisi de şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in (42) Niğde'nin Bor ilçesindeki kabri, şehadetinin 6’ncı yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğruyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yıl dönümünde, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Çukurkuyu beldesindeki mezarına ziyaretçi yoğunuluğu yaşanıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda general Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren Halisdemir'in mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyup, dua ediyor.

Ziyaretçiler, Halisdemir’in kabri başında duygusal anlar yaşıyor.

İzmir’den Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret için kente gelen Cevdet Güneş, “10 arkadaş şehidimizin kabrini ziyaret etmek için geldik. Buradaki hislerimi anlatmam mümkün değil. Konuşurken duygularıma hakim olamıyorum. Vatanını seven herkes eminim onun yerinde olmak isterdi. Bugün aynı şey yaşansa Türk halkı gözünü kırpmadan vatanı, bayrağı için can verir. Allah rahmet eylesin. Çok büyük fedakarlık yaptı. Ailesini düşünmeden, hiç gözünü kırpmadan vatanı için canını veren bir kahraman” dedi. 

ŞEHİT HALİSDEMİR'İN KABRİ BAŞINDA ANMA PROGRAMI

Niğde Valiliği tarafından, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki kabri başında anma programı düzenlendi. Programa, Niğde Valisi Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Koç ve protokol üyeleri, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi, dua okudu, mezara gül ve karanfil bıraktı ve su döktü. Vali Koç daha sonra şehit Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin ve ağabeyi Doğan Halisdemir ile görüştü.

'MİLLETİMİZ DEVLETİNE SAHİP ÇIKARAK TANKLARIN ÖNÜNE YATTI'

Programın ardından açıklamalarda bulunan Vali Koç, "Bu milletin hürriyetine, vatanına, bayrağına olan sevgisi, Cumhurbaşkanımız'ın çağrısıyla millette topyekun vücut buldu. Milletimiz hem iradesine hem Cumhurbaşkanımızın çağrısına, hem bayrağına, hem devletine sahip çıkmak için o gece meydanları doldurdu, tankların önüne yattı. Sadece elinde Türk bayrağıyla göğsündeki imanıyla bu hainlere geçit vermedi. Kahraman şehit Ömer Halisdemir de attığı ilk kurşunla darbenin seyrini değiştirdi ve Türkiye o karanlık gece bambaşka bir sabaha uyandı. Başta Ömer Halisdemir olmak üzere o gece şehadete yürüyen kahraman vatan evlatlarının hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER