Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Atabey Apartmanı’nın enkazında kalan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, depremden 248 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde Kayabaşı Mahallesi’nde bulunan Atabey Apartmanı yıkıldı. Arama-kurtarma ekipleri, binanın enkazının altında yaşam belirtisi belirledi.

Yapılan çalışmalar sonucu depremden 248 saat sonra Aleyna Ölmez, enkaz altından sağ kurtarıldı.

Aleyna Ölmez sedyeye konularak enkazın bulunduğu alandan ambulansa taşınırken büyük sevinç yaşandı.

Ölmez, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Aleyna’nın enkaz başında bekleyen eniştesi, arama-kurtarma ekiplerine sarılarak teşekkür etti.

‘İLK SESİ AYAK HAREKETLERİNDEN DUYDUK’

Aleyna Ölmez'i (17) kurtaran ekipler arasında yer alan Kocaeli Dilovası Belediyesi ekibi o anları anlattı. Ekipte görevli Feyim Orhan ilk sesi ayak hareketlerinden aldıklarını ifade ederek, "Madenciler ve Bergama Komando Alayı ile birlikte çalışıyorduk. Çok mutluyuz. İlk sesi ayak hareketlerinden duyduk. Daha sonra profesyonel ekipler geldi. Jandarma Arama Kurtarma'dan geldiler. Onlar kazı işlerini yaptı. Çok mutluyuz" dedi.

Ekipten Yusuf Yıldırım, "Her dakika bir ümit olduğuna inanıyorduk burada. Biz burada 8 gündür madenci ağabeylerimiz, asker ağabeylerimizle birlikte çalışıyorduk. Allah hepsinden razı olsun. Biz ümidin olduğuna hep inanıyorduk. Bir an olsun ümidi bırakmadım. Hissettiğimiz gibi oldu. Ümidimiz karşılığını buldu. Aleyna'yı çıkardık. Biz çok mutluyuz. Duygularımızı nasıl ifade edeceğimizi bilmiyoruz. Uyku, saat kavramı nedir bilmiyoruz. Bir canı çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Aynı ekipte yer alan Ozan Kaya da çok mutlu olduklarını belirterek, "Hep bir ümidimiz vardı. Yorgunduk ama Aleyna kardeşimizi bulduktan sonra bütün yorgunluğumuzu aldı. İnşallah daha da canlı çıkaracağımızı düşünüyoruz. Bütün yorgunluğumuz gitti. Çok mutluyuz şu anda" dedi.

ALEYNA ANKARA'DA 

Kahramanmaraş'ta depremin 248'inci saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edildi. Sağlık Bakanlığı'nın uçak ambulansı ile Genel Havacılık Terminaline getirilen Aleyna Ölmez'e teyzesi Güler Duman refakat etti. Aleyna Ölmez, burada ambulansa nakledilerek, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'ne götürüldü. Aleyna Ölmez'in tedavisine burada devam edilecek. (DHA)

REKTÖR ÜNÜVAR: BÖBREKLERİNDE PROBLEM OLMAMASI FEVKALADE BİR DURUM

Kahramanmaraş'ta depremin 248'inci saatinde enkazdan çıkarılan ve ambulans uçak ile Ankara'ya getirilen Aleyna Ölmez'in tedavi altına alındığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde durumu hakkında bilgi verildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Ahmet Necdet Ünüvar, "Bugün 248 saat sonra depremden sağ kurtarılan Aleyna Ölmez kardeşimizi Ankara Üniversitesi Tıp fakültesi Cebeci hastanesine geldi kabul ettik. Şu anda çocuk yoğun bakım ünitesine yatırdık. Arkadaşlarımız tıbbi durumunu değerlendiriyorlar. Sonra duruma göre gereken açıklama yapılacak. Kahramanmaraş'tan itibaren Türkiye kamuoyu konuyu takip ediyor. Gerçekten bizim için önemli bir umudumuz oldu. Kahramanmaraş'ta ilk müdahaleyi yapan Alptekin hocanın da ifade ettiği gibi hakikaten 11 gün sonra böbrekleri ile ilgili ciddi bir problem olmadan çıkmış olmasını hakikaten fevkalade bir durum olarak da değerlendirmek mümkün" ifadelerine yer verdi.

'HASTALARIMIZIN TEDAVİSİ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR'

Hastanede yatan diğer depremzedeler hakkında da bilgi veren Ünüvar, "Biz yaklaşık 700 depremzede vatandaşı hastanemize kabul ettik. Onlardan şu an itibariyle 180 hastamız yatıyor. 25 tanesi de Cebeci Hastanemizde yatıyor. Diğerleri İbn-i Sina Hastanemizde yatarak tedavi görüyorlar. Cebeci Hastanemizde şu an da 11 tanesi yoğun bakımda olmak üzere 25 hastamız var. Herhangi bir vefat eden vatandaşımız yok. Hepsinin tedavisi yakından takip ediliyor" diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALEYNA'NIN AİLESİNİ ARADI

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremden 248 saat sonra enkaz altından çıkarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in teyzesi Güler Duman ile telefonda görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Aleyna Ölmez'in depremde hayatını kaybeden annesi Birgül Ölmez ve babası Cengiz Ölmez için aileye baş sağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbimden onlara cennetiyle cemaliyle muamele niyaz ediyoruz” dileğinde bulundu.

ALEYNA, TEYZESİ GÜLER DUMAN'A EMANET

Aleyna Ölmez'in bundan böyle teyzesi Güler Duman'a emanet olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim de üzerimize ne düşüyorsa her şeyiyle hazırız" dedi. 

Ambulans uçakla Ankara'ya getirilerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alınan Aleyna Ölmez’in sağlık durumu halkında Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar'dan bilgi aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna'nın durumunun iyi olduğunu öğrenmekten mutlu olduğunu ifade ederek, "İnşallah kısa zamanda hemen servise de çıkar. Süratle inşallah şifasını görürüz, sağlıklı halini de görme fırsatını elde ederiz" diye konuştu. 

Aleyna Ölmez'in teyzesi Güler Duman da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve ilgililere teşekkür etti. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER