Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’da dün akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini arttırarak sabaha kadar etkili olan yağmur, sele dönüştü. Sele kapılan konteynerdeki 1 kişi öldü, 4 kişi kayboldu, çadır kentlerde bazı çadırları su bastı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Adıyaman'da dün akşam başlayan gök gürültülü yağmur, etkisini arttırarak sabaha kadar sürdü. Yağmur nedeniyle kentte depremzedelerin yaşadığı çadır kentlerde çadırları su bastı.

Bu bölgelerdeki vatandaşlar, KYK yurtlarına yerleştirildi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, araç sürücüleri yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar ise suda mahsur kaldı.

Sincik ilçesinde bağlı Subaşı ile Taşkale köyü arasında bulunan ilçenin tek bağlantı köprüsü derenin taşmasıyla araç trafiğine kapandı. Derenin taşması sonucu köprüde göçükler oluştu.

'1 KİŞİ ÖLDÜ,4 KİŞİNİN ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR'

Tut ilçesinde vatandaşların kendi imkanlarıyla evin bahçesine yerleştirdiği konteyner, derenin taşmasıyla sel sularına kapıldı. Konteynerde kalan 1 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 4 kişi ise kayboldu. Kayıp kişileri arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

Adıyaman'da koordinatör olarak görevlendirilen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu bölgede incelemelerde bulundu. Hatipoğlu, vatandaşların kendi imkanlarıyla temin ettikleri konteynerin sel sularına kapıldığını belirterek, "Kentte bulunan ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 4 vatandaşımız ise kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet" dedi.

'YAĞIŞA DAYANAMAYAN AHIR ÇÖKTÜ'

Kahta ilçesinde bağlı Ballı köyünde de depremde hasar gören Mehmet Savaş'a ait ahır dün gece geç saatlerde şiddetli yağışa dayanamayarak çöktü. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri ve iş makineleri, göçük altında kalan 24 keçi ile 4 kuzuyu kurtardı. Kurtarılan keçiler ve kuzular sahibine teslim edildi.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU: '3 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağanak yağmurun sele döndüğü Adıyaman'ın Tut ilçesinde incelemelerde bulundu. Bölgede kayıp 3 kişinin bulunmasına yönelik yürütülen çalışmaları takip eden Bakan Soylu, son duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Bakan Soylu, gece başlayan yağışların sele döndüğünü ve aralarında biri 1,5 yaşında bebek 4 kişinin sel sularına kapıldığını ve bu kişilerden birisinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Bölgede kayıp kişilerin bulunmasına yönelik yoğun çalışma yürütüldüğünü anlatan Bakan Soylu, "25 kilometrelik bir alanda aralarında dalgıçların da bulunduğu 163 kişiden oluşan 10 ekip arama kurtarma çalışması yürütüyor" dedi. 

3 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Adıyaman'ın Tut ilçesinde meydana gelen sel felaketinde; akraba olan Sarıkaya ve Tekdal ailesi fertlerinin evlerinin bahçesine yerleştirdiği konteyner akıntıya kapıldı. Konteynerdeki 8 kişi, kendi imkanlarıyla kurtulurken, kaybolan 4 kişiden Selma Sarıkaya'nın (58) cansız bedenine ulaşıldı. Akıntıya kapılıp kaybolan Emine Sarıkaya, Fatma Tekdal ve Zümre Tekdal'ı arama çalışmalarını ekipler yoğun olarak sürdürüyor.

Metrekareye 103 kilo yağışın düştüğü Tut'da, selde yaralanan Nuri Burç, Hira Ünal, Göksu Ünal, Sude Burç, Mert Sarıkaya, Mine Genç, Selahattin Ünal ve Elif Sarıkaya'nın tedavilerine ise Tut Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor. (DHA)

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: 160 KİŞİLİK EKİBİMİZ ARAMA ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel felaketinin yaşandığı Tut ilçesinde akıntıya kapılarak kaybolan 3 kişiyi arama- kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Selin vurduğu ilçede incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, 160 kişilik arama- kurtarma ekibinin bölgede çalışma yürüttüğünü kaydetti. Arama- kurtarma ekiplerinin 25 kilometrelik alanda çalıştığını vurgulayan Karaismailoğlu, "Dün akşam saatlerinden itibaren Adıyaman ve diğer komşu şehirlerimiz yoğun bir yağış almaya başladı. Tabi bu gece şiddetini artırarak devam etti. Biz de tedbirlerimizi almıştık ama yağmurun bu kadar büyük şiddeti ve kuvveti nedeniyle Adıyaman'ın Tut ilçesinde maalesef 1 vefatımız var, 3 de kaybımız var. Tut'ta kayıplarımızla ilgili 160 kişilik ekibimiz 25 kilometre uzunluğundaki alanda arama faaliyetlerine devam ediyorlar. Amacımız, kayıpların bir an önce bulunması ve bu doğrultuda 160 arkadaşımız, şu an arazide arama çalışmalarını devam ettiriyorlar" dedi.  

1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Adıyaman'ın Tut ilçesinde, dün gece akıntıya kapılarak kaybolan 3 kişiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olarak aranan 1 kişi ise ekipler tarafından yaralı bulundu. Yaralı, ambulansla Tut Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cansız bedenine ulaşılan kadın da otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü. Sel felaketinde kaybolan son kişiyi arama çalışmaları ise sürdürülüyor. 

Editör: MURAT ÖZER