AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini ve ibadet eden Filistinlilere silahlı müdahalesini kınadı.

"MESCİD-1 AKSA'YA YAPILAN SAYGISIZLIĞI KINIYORUZ"

AK Parti'li Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail güvenlik güçlerinin mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yapılan bu saygısızlığı ve Filistinlilere karşı uygulanan şiddeti kınıyoruz. İsrail güvenlik güçlerinin Harem-i Şerif'in kutsiyetini ve tarihi statükoyu ihlal ederek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi, hukuka ve kutsal değerlerimize karşı bir eylemdir. Bu aynı zamanda, Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerine hukuksuz bir müdahaledir" dedi.

Çelik, İsrail yönetimine Mescid-i Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymaya ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranma çağrısında bulunarak, uluslararası toplumun da bu tür eylemlere 'Dur' demek için güçlü bir tavır ortaya koyması gerektiğini vurguladı. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER