Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, “Avrupa bu sıkıntılı anda Türkiye ve Suriye halkının yanında” dedi. Ayrıca İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da “Türkiye'nin ortağı ve AB dönem başkanı olarak desteğimizi sunmaya hazırız” dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen korkunç depremin nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Düşüncelerim hayatını kaybedenler, mahsur kalanlar, yaralananlar ve hayat kurtarmak için ellerinden gelenin en iyisini yapan tüm arama kurtarma ekipleri ile birlikte. Avrupa bu sıkıntılı anda Türkiye ve Suriye halkının yanında” ifadelerine yer verdi.

İSVEÇ BAŞBAKANI KRİSTERSSON: DESTEĞİMİZİ SUNMAYA HAZIRIZ

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da yaptığı açıklamada, “Büyük depremin ardından Türkiye ve Suriye'de yaşanan can kayıplarının üzüntüsünü yaşıyoruz. Düşüncelerimiz kurbanlar ve sevdikleriyle birlikte. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en derin taziyelerimi ilettim. Türkiye'nin ortağı ve AB dönem başkanı olarak desteğimizi sunmaya hazırız” dedi.

Editör: MURAT ÖZER