CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezi önünde bir araya gelen partililere seslendi.

'BUNDAN SONRA GENEL MERKEZİN IŞIKLARI ERKEN SÖNMEYECEK'

Özel'e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkan adayları eşlik etti. Özel, belediye başkanı seçilen adaylara teşekkür ederek, "Size bir söz vermiştim; bundan sonra hiçbir seçim akşamında genel merkezin ışıkları erken sönmeyecek. Başladığı yarışı rakibine tam iki kat farkla kazanan Mansur Başkan'a teşekkür ederim. Bir Cumhurbaşkanı ve 17 bakana karşı seçim kazanan Ekrem Başkan'a teşekkür ederim. Bir özel teşekkür de Cumhuriyet tarihi boyunca hiç kazanmadığımız bir ilin 17 ilçesinin 14'ünü kazandığımız memleketim Manisa'ya teşekkür ederim" dedi.

Seçimin kazanının, 'Türkiye İttifakı' olduğunu belirten Özel, "Bazı meydanlarda açıkça konuştuk, biz milliyetçi demokratlardan, muhafazakar demokratlardan, Kürt demokratlardan, Türkiye'nin vatanına milletine bağlı Türk demokratlardan destek istedik. O desteği veren tüm demokratlara teşekkür ederiz. Seçimi kazanan, 'Türkiye İttifakı'dır. 'Türkiye İttifakı' gücünü ay yıldızlı bayrağımızdan alır. Biz yarından itibaren tüm Türkiye'de bize oy veren herkesi memnun etmek için tüm belediye başkanlarımız olarak çalışacağız" ifadelerini kullandı.

'ATATÜRK'ÜN PARTİSİNİ İKTİDAR YAPACAĞIZ'

Özel, 7'nci CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kendisini arayarak, kendi deyimi ile 'bu zaferi' kutladığını söyledi. Özel, "Birileri akıllarınca CHP'yi karıştıracak, bizi birbirimize düşürecekti. Buradan söylüyoruz; bu parti, arkadaşının avukat bürosunda, rezidansın son katında kurulsaydı senin basit oyunlarına karışırdı. Bu parti, savaş meydanlarında kurulmuş partidir. Bu partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'dir. Bugün partimizi hep beraber şu ana kadar sonuçlara göre, birinci parti yaptık. Bu ikinci yüzyılın ilk yerel seçimiydi. Size söz veriyorum, ikinci yüzyılın ilk genel seçiminde Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız. Aday belirleme sürecinin, en büyük başarısı ölçme değerlendirmedir, bilimdir. Anketlere burun kıvıranlar, destek aldığımız tüm teknolojiyi görmezden gelenler ve bizi adaylaştırma sürecinde küçük düşürmeye çalışanların hepsi bugün, bu akşam, bu sonuçlarla yeni nesil bir yönetim anlayışı, veriye dayanan anlayışın önemine tanık oldular" diye konuştu.

Kızgınlıklarının olmadığını söyleyen Özel, "Biz CHP olarak yarın yeni bir adım atıyoruz. Kırgınlığımız, küskünlüğümüz yok. Hata yaptıysak onlardan da ben özür diliyorum. Hakkınızı helal edin. Gönüller yapacağız, gönülleri yapa yapa, birleşe birleşe hep birlikte kazanacağız. Sizden bir ricam var; bizi çok sefer yendiler, alay ettiler, dalga geçtiler. O gün ne yaşadıysak, onu yaşatmamak boynumuzun borcudur. Kimseyi üzmeyin, kimseyi küçük görmeyin. Kimseyle alay etmeyin. Çok rica ediyorum. Başarıyı taşımanın en yüce hali alçak gönüllülüktür" dedi. (DHA)

Cevdet Yılmaz: "Bölgemizde artan gerilimin biran önce düşmesini diliyoruz" Cevdet Yılmaz: "Bölgemizde artan gerilimin biran önce düşmesini diliyoruz"

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: Admin Admin