Damat Tween, sanata ve sanatçıya verdiği desteği Türkiye’de bir ilk olan “Art Show: Galeriler Buluşmasıprojesi ile sürdürüyor. Ülke çapında 24 çağdaş sanat galerisinin bir araya gelerek organizasyonunu üstlendiği Art Show: Galeriler Buluşması, dayanışma odaklı bir sergileme modeli olması nedeniyle ilk olma özelliği taşıyor. 

Damat Tween, sergi süresince moda endüstrisinde öncülük ettiği ve odak noktası olan “Sürdürülebilirlik” yaklaşımına farkındalık yaratmak amacıyla bez ve vegan deri çanta satışı da gerçekleştiriyor. Bez ve vegan deri çantalar, sergiye özel sınırlı sayıda üretildi. 

Erkek giyimde bir dünya markası olan Damat Tween ile birlikte sanata değer veren kurum ve markaların desteğiyle gerçekleşecek sergi, dinamik bir program ve konuşma serileri içeriyor. Böylece izleyici, sanat profesyonelleri ve kültür sanat aktörleriyle yoğun ve verimli bir diyalog kurulması hedefleniyor. Sergi, 24 Şubat Cumartesi günü saat 11.00-20.00 ve 25 Şubat Pazar günü de saat 11.00-18.00 arasında ücretsiz gezilebilecek.  

EŞİTLİKÇİ BİR SANAT ORTAMI YARATAN SERGİ ÜCRETSİZ GEZİLİYOR 

Golden Opulence sergisi "Beymen" Zorlu Center'da!.. Golden Opulence sergisi "Beymen" Zorlu Center'da!..

Ön gösterimi 20 Şubat tarihinde gerçekleştirilen Art Show: Galeriler Buluşması, The Ritz-Carlton Residences, Istanbul, B Blok Fulya Girişi’nde düzenleniyor. Çağdaş sanat ortamında önemli bir konumda olan galerilerin Türkiye’den temsilcileri, etkinliğin organizasyonunda iş bölümü yaparak belli roller üstlenmenin yanı sıra bir arada olmanın gücüyle dayanışma odaklı bir sergileme modelini benimsiyor. 

Etkinlik, benzer düşünce ve beklentilerle yola çıkarak, birlikte ve eşitlikçi bir sanat ortamında sergi yapma arzusuyla şekillendi. Mimari tasarımını farklı galerileri ortak bir dil altında toplamak amacıyla Emre Arolat (EAA) ve Murat Tabanlıoğlu’nun (TA) ortaklaşa üstlendiği sergi, ücretsiz gezilebiliyor. 

TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN 24 GALERİSİ BULUŞTU

Serginin katılımcı galerileri, Ambidexter, Anna Laudel, Art On İstanbul, artSümer, Bosfor, BüroSARIGEDİK, C.A.M Galeri, Ferda Art Platform, Galeri 77, Galeri Nev İstanbul, GALERIST, KAIROS, Martch Art Project, MERKUR, Öktem Aykut, PG Art Gallery, Pilot, Pi Artworks, PILEVNELI, Rıdvan Kuday Gallery, Sanatorium, THE PILL, Versus Art Project ve x-ist’ten oluşuyor. 

Editör: MURAT ÖZER