Yılbaşına sayılı günler kala birçok insan, sevdiklerine hediye arayışına girdi. Hem bireysel hem de kurumsal hediyelerde en çok çikolata tercih ediliyor. Klasikten şaşmayanlar sütlü çikolata alırken farklılık arayanlar ise yılbaşına özel üretilen çikolata paketlerine yöneliyor.

TALEP ARTIYOR 

Yılbaşında çikolataya talebin arttığını belirten Patiswiss Çikolata Ceo'su Elif Aslı Yıldız, “Çikolatanın zamanı, günü, mevsimi yok. Hem dünyada hem de Türkiye’de çikolata her zaman çok seviliyor. Ancak bazı zamanlarda çikolata satışlarında artış yaşanıyor. Türkiye’de bayramlar ve yılbaşları bu tarihlerin başında geliyor. Yılbaşının yaklaşmasıyla son zamanlarda çikolata satışları katlandı. Hem yılbaşı gecesi tüketilmek üzere alınıyor hem de insanlar sevdiklerini hediye ediyor. Ayrıca birçok kurum da çalışanlarına yılbaşı hediyesi için çikolata siparişi veriyor” dedi.

  TAKVİMLİ ÇİKOLATA SEVİLDİ 

Çikolata tercihleri hakkında da bilgi veren Yıldız, “12 ana kategoride 400’den fazla ürünümüz var. Klasik arayanlar en çok madlen çikolataları tercih ediyor. Sütlü çikolatalar, meyveli drajeler, şekerlemeler, rulokatlar başta olmak üzere tüm lezzetlerin bir araya geldiği Prime Collection da çok seviliyor. Ayrıca yılbaşına özel Patiswiss Yılbaşı Takvim Çikolatası’nı satışa çıkardık. Hem lezzetiyle hem de takvimli kutusuyla en çok ilgiyi gören ürünlerin başında geliyor” şeklinde konuştu.

  'ADİL TİCARET'E ODAKLANDILAR

Yıldız, yeni yılda ‘adil ticaret’e odaklanacaklarını belirterek “İsviçre’den getirdiğimiz hammaddeler ile bir ilki başardık. Patiswiss duruşuna çok yakışır yeni bir döneme geçti. Türkiye’de bir ilki yaparak yeni bir sınırı daha kendisi belirledi. Patiswiss artık fairtrade belgeli çikolatalar üretecek. Peki nedir bu adil ticaret? Üreticilerin yaşam standartlarının ve kalitelerinin iyileştirilmesi, Dünya ticaretinde dezavantajlı durumda olan üreticilere kalkınma olanağı sağlanması ve bunlara ek olarak kadınların daha aktif ve eşit şartlarda çalışması ve çocuk işçi çalıştırılmaması; eğitim imkanları sağlanması gibi çok ciddi maddeler içeren sürdürülebilirliği temel alan bir uygulama. Patiswiss’in 2024 hedeflerinde ise tamamen geri dönüştürülebilir ambalajlara geçiş yaparak yeni ürünler tasarlamak bulunuyor” ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER