Elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları dahil olmak üzere belirli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini de karşılanması gereken FTSE4Good Endeksi'ne üst üste ikinci kez dahil olduğunu açıkladı. Şirket böylece enerji sektöründe derecelendirilen tek şirket olma başarısını elde etti.

ENERJİSA ENERJİ LONDRA BORSASI'NA BAĞLI ENDEKS SERİSİNE 2. KEZ GİRDİ

Londra Borsası’na bağlı endeks sağlayıcı FTSE Russell’ın hazırladığı FTSE4Good endeks serisine dahil olmak için şirketlerin insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları dahil olmak üzere belirli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini de karşılaması gerekiyor. Şirketler, her yıl güncellenen kapsamlı ve şeffaf bir metodoloji kullanılarak değerlendiriliyor.

Enerjisa Enerji, çevre, yönetim uygulamaları ve etik alanlarındaki operasyonlarıyla Londra Borsası bünyesindeki FTSE4Good Endeksi'ne üst üste 2'nci kez girmeye hak kazandı. FTSE4Good endeksinde bir önceki yıl 3.8 ESG notuna sahip olan Enerjisa Enerji, çevre, iklim değişikliğiyle mücadele, yönetim uygulamaları, çalışan hakları, etik ve sosyal konularda gösterdiği güçlü performans ile bu sene notunu 5 üzeriden 4’e yükseltme başarısını elde etti.

"ESG VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDA BİR LİDER OLARAK ÖNE ÇIKIYOR"

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, konuyla ilgili olarak, “Enerjisa Enerji, tüm faaliyetlerimizde olduğu gibi çevresel, sosyal ve yönetişim uygulamalarımızda da global trendleri takip ederek kendi standartlarımızı oluşturuyoruz.Sonrasında ise tüm şeffaflığımız ile şirketimizi bağımsız denetimlere açıyoruz. FTSE4Good Endeksi, şirketlerin bu alanlardaki çabalarını değerlendiren önemli bir endeks. Endekste notumuzu 4’e çıkarttık ve Enerjisa Enerji olarak sektörümüzün ESG ve sürdürülebilirlik alanında da lideri olduğumuzu kanıtladık. Bugün dünyada yaşanan tüm zorluklara rağmen, ESG'ye odaklanmaya ve çevre ve gelecek nesiller üzerinde olumlu bir etki yaratmaya kararlıyız. Sürdürülebilirlik ayak izimizi geliştirmeye ve yol gösterici olmak için yeni standartlar belirlemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Editör: MURAT ÖZER