Europower Enerji halka arzı SPK tarafından onaylandı. Ak Yatırım liderliğinde 41 üyeden oluşan bir konsorsiyumun aracılık edeceği halka arz, sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle 12 Nisan Çarşamba, 13 Nisan Perşembe ve 14 Nisan Cuma günleri gerçekleştirilecek. Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi uygulanacak.

EUROPOWER ENERJİ’NİN HALKA ARZ BAŞVURUSU ONAYLANDI

Halka arz kapsamında 1 TL nominal değerli pay için 40,60 TL sabit fiyattan talep toplanacak. Şirket sermayesinin 175 milyon TL’den 220 milyon TL’ye çıkarılması dolayısıyla artırımı temsil eden 45 milyon TL nominal ve mevcut hissedarlara ait 5 milyon TL nominal olmak üzere toplam 50 milyon TL nominal değerli 50 milyon adet payın halka arz edilmesi planlanıyor. Toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması durumunda ortaklardan M. Behiç Harmanlı’ya ait 10 milyon TL nominal değerli payın halka arz edilecek miktara eklenmesi planlanıyor. Ek satışın tamamının gerçekleşmesi durumunda halka arz edilecek nominal pay adedi 60 milyona ulaşacak.

Girişim Elektrik A.Ş.’nin bağlı ortaklığı olan Europower Enerji, 7 faal fabrikası ve yapımı devam eden 3 adet fabrikası ile yüksek gerilim, orta gerilim ve alçak gerilim elektrik ekipmanları ve sistemlerini 420kV’a kadar her gerilim seviyesinde üreten, bunun yanında dünya çapında proje tasarımı, proje yönetimi, otomasyon & SCADA, işletmeye alma, denetim, saha testleri ve eğitim hizmetleri gibi geniş bir yelpazede mühendislik hizmetleri sunan; 31 farklı ana kategoride geniş ürün gamı ile global bir oyuncudur.

Ak Yatırım liderliğinde gerçekleşecek ve #EUPWR kodu ile BİST’te işlem görecek olan halka arz ile ilgili bilgi veren Europower Enerji Yönetim Kurulu Başkanı M. Behiç Harmanlı, başarılı bir halka arz beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

‘’22 yıldır enerji sektörünün öncülerinden biri olarak enerjinin üretimi, iletimi, dağıtımı, kontrolü ve verimliliği başta olmak üzere her alanda çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Enerji santralleri ve önemli enerji tesislerinin anahtar teslim kurulumu, üretim gücü, elektriksel ürünlerin tedariği ve mühendislik konularında Türkiye’nin yanı sıra 7 ülkede ofis ve tesislerimizle çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl BIST’te işlem görmeye başlayan Girişim Elektrik ile çok önemli başarılara imza attık. Şimdi de Europower halka arzıyla bu başarı çıtasını daha da yukarılara taşımak, markamızın uluslararası alanda sektör liderleri arasında yer almasını sağlamak istiyoruz. Ne mutlu ki Europower Enerji, ürün çeşitliliğiyle global bir oyuncu, dünyanın güvenini kazanmış ve öncelikli bir marka oldu. Şimdi halka arz ile sektörel büyüme hedefimize ivme kazandırırken; yeni yatırımlarımızla, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımızla, güçlü kurumsal yapımızla, bu zamana dek kazandığımız tecrübelerle elde ettiğimiz değeri yatırımcılarımızla paylaşmayı arzuluyoruz.”

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş da “Ak Yatırım olarak, BİST’te işlem görmeye başladığı tarihten bugüne oldukça olumlu bir performans sergileyen ve müşterilerine mühendislik ve anahtar teslimi proje hizmetleri sunan Girişim Elektrik’in üretim faaliyetlerini yürüten bağlı ortaklığı Europower Enerji’nin halka arzında konsorsiyum lideri olmaktan gurur duyuyoruz.

Sahip olduğumuz deneyimli Kurumsal Finansman, Satış, Araştırma ve Operasyon ekiplerimiz sayesinde bugüne kadar görev aldığımız titizlikle seçilmiş birçok halka arzı başarıyla tamamladık. Europower Enerji halka arzının da başarıyla tamamlanacağına olan inancımızın tam.

Son yıllarda hızlı bir büyüme kaydeden ve yeni çıkarmakta olduğu ürünler sayesinde önümüzdeki dönemde de yüksek büyüme potansiyeline sahip, büyürken aynı zamanda kârlılığını da koruyan Europower Enerji'nin sergilediği bu başarının, ağırlıklı olarak sermaye artışı yoluyla gerçekleşecek halka arz ile yatırımcılarla paylaşılmasına aracılık etmekten mutluluk duyacağız.

Europower Enerji halka arzında yurtiçi bireysel yatırımcı tahsisatı %80, yurtiçi kurumsal yatırımcı tahsisatı %17 olarak belirlenmiştir. Ayrıca, grup çalışanlarına da %3 oranında bir tahsisat ayrılmıştır.

Halka arz fiyatı 40,60 TL olarak belirlenen Europower Enerji halka arzında talep toplama 12-13-14 Nisan tarihlerinde, konsorsiyum lideri Ak Yatırım ile beraber toplam 41 kurumdan oluşan geniş katılımlı bir konsorsiyum tarafından gerçekleşecektir.” şeklinde konuştu.

Girişim Elektrik A.Ş bağlı ortaklığı Europower Enerji, elektriğin üretimi, iletimi, dağıtımı ve kontrolü aşamalarının tamamında hem anahtar teslim taahhüt hem de çok geniş bir yelpazede ürünün ve sistemin üretim ve tedariğini yapıyor, mühendislik ve üretim gücü ile kuruluşundan bu yana stratejik adımlarla sürekli olarak büyümeye devam ediyor.

Editör: MURAT ÖZER