Covid-19 koronavirüsü bu kadar korkutucu kılan şey, mutlaka patojenin inanılmaz bulaşıcılığı değildir, ancak bu kesinlikle insanların COVID-19'dan bu kadar korkmasının nedenlerinden biridir. Gerçek sorun şu anda ciddi vakaları ve yaşamı tehdit eden komplikasyonları önleyebilecek hiçbir ilaç bulunmamasıdır. Bu hastalık genellikle griple karşılaştırıldı, ancak son birkaç ay bize karşılaştırmanın açıkça yanlış olduğunu gösterdi. Gribe neden olan birçok virüs, uygun bakım görmeyen insanlar için de tehlikelidir, ancak bir grip vakası hakkında paniğe kapılmama eğilimindeyiz çünkü onu süvariler çağırmamız gerekmeden çok önce evde nasıl tedavi edeceğimizi biliyoruz. Bilim adamlarının hastanelerin dışında uygulanabilecek tedavi protokollerini henüz belirlemediği için COVID-19'u evde tedavi edebilmemiz biraz zaman alabilir. Ne de olsa, virüs yayılmaya devam edeceği için aşılar tek başına salgına son vermez.

FLORİDA DOKTORLARI NEREDEYSE YÜZDE 100 ETKİLİ COVİD-19 TEDAVİSİ BULDU 

Dünya çapındaki doktorlar, COVID-19'u yönetmek ve komplikasyonları azaltmak için her türlü tedaviyi inceliyor. Şimdi, Floridalı bir bilim insanı ve ekibi, en uygun protokolü bulduğunu düşünüyor ve COVID-19 tedavileri arasinda neredeyse mükemmel bir başarı oranına sahip bu yeni tedavi yontemi ile evde iyilestirilebilecegini savunuyor.

Bilim adamları, tedavinin güvenli ve etkili olduğunu hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlamak için ilaç kombinasyonlarını henüz klinik bir deneyde test etmediler. Ancak araştırmacılara göre, ICAM terapisi Nisan ayından bu yana% 96,4 hayatta kalma oranı sağladı. Kaç hastanın ICAM aldığı belli değil, ancak Florida yaz boyunca ABD'de en çok etkilenen eyaletlerden biriydi.

ICAM yeni bir ilaç değildir, hastalar üzerinde aynı anda kullanılan mevcut ilaçların bir kombinasyonunun kısaltmasıdır. Enfeksiyonla mücadeleye yardımcı olmak için İmmünosupport ilaçları (Vitamin C ve Çinko), inflamasyona karşı Kortikosteroidler, kan pıhtılarına karşı Antikoagülanlar ve Makrolidler kullanır.

Bu raporun en büyük sınırlaması, hastanelerde ICAM almış kişilerin sayısını ve hastalıklarının çeşitli aşamalarını belirtmemesidir. Şirket, bir klinik araştırmanın planlandığını ve tedaviye yeni koronavirüs onayı için pozitif test yapan 100 yetişkin için ICAM'ı ayakta tedavi olarak sağlamak için Marion İlçe Sağlık Departmanı ve Heart of Florida Sağlık Merkezleri ile ortaklık kurduğunu doğruladı.

Eylül ayının ilk haftasında ABD Başkanı Donald Trump Florida’nın batı sahilindeki Jupiter bölgesine özel ve basına kapalı bir gezide bulundu. Tahminlerimize göre bu konu ile ilgili bilgi aldı. 

Gulden Secilmis - Haber Channel Miami

Editör: MURAT ÖZER